Prei behoort tot de lookfamilie waartoe ook ui, bieslook en knoflook behoren. Dat ruik je! Lees nu alle 5 tips de je moet weten over het product van deze week!

1. In het groene deel zitten de meeste vitamines en mineralen

Snijd iets van de onderkant van de prei af. Verwijder ook de groene bladeren aan de bovenkant en de buitenste bladeren. Je kunt zowel het witte als het groene deel van de prei gebruiken. Juist in het groene deel zitten de meeste vitaminen en mineralen.

2. Kun jij wel wat extra energie in deze natte maanden gebruiken?

Eet prei! Prei is namelijk een bijzondere groente omdat deze naast de meer gangbare voedingsstof folaat en voedingsvezels ook de mineralen mangaan en ijzer bevat. Mangaan helpt samen met het ijzer je energie op peil te houden.

3. Is het je wel eens opgevallen dat in de winter de prei vaak dikker is?

Dat komt doordat er een winter-, herfst- en zomerprei is. De winterprei is dikker en steviger en kleurt van grijsgroen tot blauwgroen. Ze smaken wel allemaal hetzelfde.

4. Zelf je prei laten hergroeien!

Het enige wat je nodig hebt is het uiteinde van de prei, een glas en water! 

5. Experimenteer met prei!

Een prei heeft een lichte uiensmaak. Het is een lekkere pittige groente met een heerlijk aroma waar je heel veel kanten mee op kunt. Zo is prei heerlijk in een roerbakgerecht, pasta, stamppot of soep.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!