Pepers, ze zijn er in verschillende soorten en smaken. De 5 tips die je moet weten over het product van deze week hebben we voor je op een rijtje gezet! Wist je dat pepers bijvoorbeeld goed zijn voor het hart?

1. Koken met pepers

Prik tijdens het koken heel veel gaatjes in de peper en kook deze in zijn geheel met het gerecht mee. Het aroma wordt dan goed opgenomen, maar omdat je de peper er heel uit kunt halen, heb je geen last van de hete pitjes in het gerecht.

2. Pepers bewaren

Wist je dat je pepers ook kunt inmaken, drogen en invriezen zodat je ze langer kunt bewaren. In deze blog leer je er alles over!

3. Goed voor het hart

Chilipepers zijn goed voor het hart. Dat presenteerden onderzoekers van de Chinese University of Hong Kong. De studie focuste op capsaïcine en zijn familieleden. Deze stofjes maken cayenne, jalapeño en andere chilipepers zo heet. Het stofje verlaagt het cholesterol door de ophopingen van cholesterol te verminderen en de afbraak en uitscheiding van cholesterol te bevorderen. Daarnaast blokkeert het een gen dat er voor zorgt dat de aderen krimpen. Hierdoor blijft er meer bloed door de bloedvaten stromen.

4. Van zoet, pittig tot bloedheed!

De scherpte van pepers komt door het stofje capsaïcine. Over het algemeen geldt: hoe kleiner de peper, hoe heter de smaak. Maar hoe rijper, hoe milder in smaak. De hoeveelheid hiervan verschilt per pepersoort.

5. Pepers snijden

Tijdens het snijden van pepers is het dragen van keukenhandschoenen aan te raden. Het capsaïcine, dat in pepers zit dringt namelijk in de huid en is niet afwasbaar.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge