Het product van de week is de komkommer! Alles wat je wilt weten over deze frisgroene rakker hebben we voor je op een rijtje gezet! Wist je bijvoorbeeld dat komkommer voor 93% uit water bestaat en dat je hem beter niet in de koelkast kunt bewaren?

1. Bewaar ze niet in de koelkast

Komkommers kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ze kunnen niet goed tegen de kou. Ze verliezen snel hun kwaliteit en worden slap.

2. Superslank

Een komkommer bestaat voor zo’n 93% uit water en is daarom een superslanke vruchtgroente. Vocht uit eten en drinken is belangrijk om het lichaam goed te laten functioneren en een komkommer bevat ook veel voedingsvezels.

3. Veel gezonde eigenschappen

Hoewel de komkommer voor een heel groot deel uit water bestaat, bevat de komkommer veel gezonde voedingstoffen. De komkommer bevat bijvoorbeeld vitamine B6. Deze vitamine is belangrijk voor de werking van je zenuwstelsel en om je energie op peil te houden. Minder bekend is dat de komkommer relatief rijk is aan eiwit. De hoeveelheid eiwit die je met komkommer binnen krijgt is klein, maar samen met vitamine K draagt hij bij aan sterkte spieren en gezonde botten.

4. Eet hem met schil

Eet de komkommer met schil. Deze is lekker knapperig en juist onder de schil zitten de meeste voedingsstoffen.

5. Superveelzijdig!

Komkommer eet je waarschijnlijk wel vaak op brood of in een salade, maar maak er ook eens deze vega carpaccio, maki sushi van of maak er eens een frisse komkommersoep van!

 

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!