Het product van de week is de frisfruitige Junami. De 5 tips die je moet weten over dit appeltje met knapperige bite hebben we voor je op een rijtje gezet! Wist je bijvoorbeeld dat de Junami appel 2x zoveel phloridzine bevat als andere appels? Dit stofje zorgt ervoor dat niet alle suikers die je eet in je lichaam worden opgenomen.

1. Bewaar ‘m in de koelkast!

Dan blijven ze tot wel 4 weken goed en lekker knapperig. Appels die op de fruitschaal liggen worden snel overrijp en doordat ze veel ethyleen produceren beïnvloeden ze bovendien het overige fruit op de fruitschaal nadelig.

2. Geven langer energie

De natuurlijke suikers uit appels zijn minder makkelijk verteerbaar door je lichaam dan bijvoorbeeld suikers in snoep. Je lichaam moet meer energie verbruiken voor het vrij krijgen van suikers uit appels. En dat maakt een appel een slim tussendoortje.

3. 2x zoveel phloridzine

Daarnaast is in appels een unieke stof ontdekt: phloridzine. Deze stof blijkt bijna uitsluitend in appels voor te komen. Phloridzine zou ervoor kunnen zorgen dat de suikers die je eet, minder snel in je lichaam worden opgenomen.

4. Met schil opeten

Uit onderzoek blijkt dat in een Junami (vooral in de schil) twee keer zoveel phloridzine zit dan in andere appels. Schil de Junami dus niet!

5. Junami is lekker als handappel

De Junami is door zijn zoete smaak en knapperige bite erg lekker als handappel, maar ook geschikt voor bijvoorbeeld appelsap. Wil je weten welke appel gebruik je nu voor een appeltaart, moes of sap gebruikt? In onze blog lees je hier alles over.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!