Ze zijn rozerood van kleur en voelen fluweelzacht aan op je tong. De heerlijke rode bes is het product dat deze week centraal staat! De 5 tips die je moet weten over deze gezonde zomersnoepjes hebben we voor je op een rijtje gezet!

1. Rode bessen zijn supergezond!

Rode bessen zijn namelijk rijk aan vezelstoffen en vitamine C én caloriearm.

2. Wist je dat er ook een witte variant bestaat?

Witte aalbessen zijn crèmekleurige doorschijnende bessen met een klein kroontje. De witte bes, ooit als zaailing van de rode bes ontdekt, verschilt behalve in kleur iets van de rode doordat ze iets kleiner zijn. Ook is de smaak duidelijk zoeter.

3. Hoe kun je de rode bes het beste bewaren?

Je kunt rode bessen het beste uitgespreid op een bord in de koelkast bewaren. Daar zijn ze zo’n 3 dagen houdbaar. Haal eventueel beschadigd fruit zo snel mogelijk weg bij de andere vruchten.

4. Je kunt ze ook invriezen

Leg ze op een bord en laat bevriezen. Verpak ze daarna in een goed gesloten plastic zakje of bakje en stop ze weer in de vriezer. Zo kunnen ze bij minimaal -18°C tot 12 maanden bewaard worden.

5. Experimenteer met de rode bes

Rode bessen zijn zuur tot zoetzuur van smaak. Je kunt de hele bes eten, inclusief schil en zaden. Ze zijn heerlijk in fruitsalades, nagerechten of jam. Maar eet ze ook eens als vulling voor je zelfgemaakte flensjes of verwerk rode bessen in kwark als vulling voor een vlaaibodem.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar