De Elstar is nu weer volop uit eigen land verkrijgbaar! De 5 tips die je nog niet wist over het product van de week hebben we voor je op een rijtje gezet. Wist je bijvoorbeeld dat je een appel beter niet kunt schillen en ‘m het beste in de koelkast bewaard?

1. Nu in het seizoen!

Appels van het ras Elstar zijn van september tot en met juni uit eigen land beschikbaar. Geniet dus nu volop van deze heerlijke Hollandse appel!

2. Een appeltje schillen of niet?

Liever niet! De schil bevat juist veel antioxidanten die bijdragen aan een goede weerstand.

3. Bewaar appels op een koele, donkere plaats

Bij voorkeur in de koelkast, daar blijven ze tot wel 4 weken lekker knapperig. Appels die op de fruitschaal liggen worden snel overrijp en doordat ze veel ethyleen produceren beïnvloeden ze bovendien het overige fruit op de fruitschaal nadelig.

4. Appels geven energie!

Moeite met wakker blijven? Eet een appel! Er zitten namelijk natuurlijke suikers in appels, deze worden langzamer opgenomen dan gewone suiker. Daardoor geven ze langer energie! Voeg daarom appel toe aan je ochtend smoothie! Zoals in deze appel kiwi smoothie:

5. Lekker uit de hand en voor in de moes!

De Elstar is een appel met een lekker aroma. Hij is zoetzuur van smaak en het lekkerst uit de hand als gezond tussendoortje. Het vruchtvlees is heerlijk sappig. Met appels kun je eindeloos variëren.

Je kunt van de Elstar namelijk ook een heerlijke appelsap, appelmoes of -compote maken. Rasp appels ook eens door je pannenkoekbeslag of maak er een bladerdeeggebakje van met rozijnen en kaneel. Je kunt ze ook drogen tot knapperige appelchips.

 

Heb jij nog een goede tip? Laat ‘m dan achter onder dit bericht!

 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge