5 tips over de Conference!

Ja hij is er weer! De heerlijke Conference peer uit eigen land. De 5 tips over het product van de week hebben we voor je op een rijtje gezet! Wist je bijvoorbeeld dat je hem het beste in de koelkast bewaard?

1. Conference peer bewaren

Onrijpe Conference peren kunnen prima rijpen op een fruitschaal bij kamertemperatuur. Rijpe peren kun je ook in de koelkast bewaren, dan blijven ze langer houdbaar en lekker sappig!

Peren smaken wel het beste als ze op kamertemperatuur zijn, dus haal ze voor gebruik uit de koelkast en laat ze even op temperatuur komen.

2. Eet ‘m lekker met schil!

Je hoeft de peer niet per se te schillen, want je gooit dan waardevolle vezels weg.

3. Hij is nu vol in het seizoen!

De Conference peren zijn namelijk van half september tot en met juni uit Nederland beschikbaar.

De Conference peer behoort tot de populairste peren in Nederland. Ze groeien het best in een zeeklimaat. Dit betekent dat de meeste perentelers in Noord-Holland en Flevoland voorkomen.

4. Weet hoe je ‘m eet

Een groene Conference peer is nog niet heel rijp en smaakt daardoor fris en knapperig. Een rijpe lichtgele Conference is zoet van smaak. Het lichtoranje vruchtvlees van de Conference is sappig en ‘smeltend’.

5. Meer dan alleen een handpeer

Peren kunnen in twee categorieën worden verdeeld: handperen en stoofperen. De Conference is een handpeer. De schil is vrij stevig en de Conference is daarom heerlijk om als gezond tussendoortje te eten. Ook in een frisse fruitsalade of als dessert is deze peer zeer geschikt.

Je kunt hem peer ook verwerken in huisgemaakte perencompote, perensap, perenstroop, perenjam of perenchutney. Of kook hem eens en vul hem met kwark, Stilton of gerookte makreel.

 

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!