Het is een kool, het is een wrap…. Het is de coolwrap! De 5 tips die je moet weten over het product van deze week hebben we voor je op een rijtje gezet. Wist je bijvoorbeeld dat de coolwrap ideaal is voor een koolhydraatarm- een glutenvrij eetpatroon?

1. Coolwrap, wat is het?

De coolwrap is een vierkant koolblad van een speciaal geselecteerde platte witte kool met een milde smaak. Het is te vergelijken met spitskool, maar dan nog net een tikkie zoeter.

2. Wat kun je er allemaal mee?

De grote, stevige bladeren van de coolwrap zijn ideaal om te gebruiken als wrap, voor sushi of onderdeel van een gezonde sandwich of smaakvolle salade. Of vervang je lasagnebladeren eens door de smaakvolle coolwrap balderen. De coolwrap is daarom ideaal is voor een koolhydraatarm- een glutenvrij eetpatroon!

3. Coolwrap schoonmaken

Het bijzondere aan de coolwrap is dat de bladeren eenvoudig met een mes kunnen worden uitgesneden. Daardoor blijven de bladeren mooi intact voor je gerecht! Spoel ze even af onder kraan en ze zijn klaar om blancheren! Nadat je de bladeren 20 tot 30 seconden hebt geblancheerd kun je ze verwerken in je gerecht.

4. Nu in het seizoen!

De coolwrap wordt namelijk van september tot december uit eigen land geoogst! Onder andere door de Gebroeders Kos uit Oudkarspel die de coolwrap nu voor het tweede jaar op rij telen.

5. Hoe bewaar je ‘m het beste?

Bewaar coolwrap op een koele, droge, liefst donkere plaats. Zo is de kool ongeveer 2 weken houdbaar.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge