5 tips over champignons

Champignons zorgen er voor dat de voedingsstoffen van je diner beter opgenomen worden en zitten zelf ook nog eens bomvol voedingsstoffen! 5 tips over het product van deze week vind je hier:

1. Bewaren

Het beste is om de champignons in de verpakking te laten waarin ze verpakt zijn. Als je ze los koopt, doe ze dan niet in een gesloten plastic zak. Dit verstikt de champignons, waardoor ze vochtig en lelijk worden. Champignons moeten ‘ademen’. Een papieren zak of een droge theedoek kan wel.

2. Wassen

Maak de champignons niet schoon onder stromend water of door ze in water te laten liggen. Ze zuigen dan water op en dat leidt tot smaakverlies. Je kan ze voorzichtig schoon maken met een borsteltje of een stukje vochtig keukenpapier.

3. Verschillende maten

De witte champignon kent drie varianten: de reuzenchampignon (ca. 55+ mm), de middelgrote champignon (ca. 35-60 mm) en de fijne champignon (ca. 15-45 mm).

4. Teelt

De witte champignon wordt het hele jaar door in ons eigen land geteeld. Dat gebeurt in speciale ruimten waar met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid een optimaal klimaat wordt gecreëerd. Omdat de champignon voor haar groei geen daglicht nodig heeft en de Nederlandse paddenstoelkweker de ideale groeiomstandigheden creëert, is de champignon het hele jaar door verkrijgbaar. Lees hier meer over de champignonteelt.

5. Combineren

Witte champignons hebben een karakteristiek, neutraal aroma dat goed combineert met vis, vlees, gevogelte en vrijwel alle groentesoorten. Ze zijn ook erg lekker om eens rauw te verwerken in een salade met ei en tomaat!

Wat maak jij het liefste klaar met champignons? Laat het ons weten! 
de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!