Ze worden ook wel de koninkjes van de zomer genoemd. De 3 weetjes die je moet weten over aardbeien zijn op een rijtje gezet! Wist je bijvoorbeeld dat de aardbei een schijnvrucht is?

Gezonde snoepjes

Laat de snoeppot maar staan! De aardbei is een natuurlijke bron van suikers en dus zoet van smaak. Naast suikers zit de aardbei bomvol vezels, vitamine C en folaat (vitamine B11). Deze vitamines helpen samen met de natuurlijke suikers je hersenen goed te laten functioneren. Echte gezonde snoepjes dus! 

Ze zijn het lekkerste als…

Na aankoop verdwijnen veel aardbeien in de koelkast. Eet de aardbeien niet direct vanuit de koelkast, maar laat ze een halfuurtje op kamertemperatuur komen. Dan hebben ze de beste smaak en geur! Verwijder ook pas na het wassen de kroontjes van de aardbeien, anders zuigen de aardbeien zich vol met water en verliezen ze veel smaak.

Schijnvrucht

Wist je dat de aardbei eigenlijk een schijnvrucht is? Op het oog lijkt de aardbei op een vrucht, maar volgens de plantkunde is dat niet zo. Het rode gedeelte dat we eten, groeit vanuit de bloembodem in plaats vanuit de vruchtbodem. De echte vruchten zijn dus eigenlijk de pitjes die je aan de buitenkant ziet! Andere schijnvruchten zijn onder andere de ananas, braam en vijg.

Gebruik de aardbeien vervolgens voor een frisse fruitsalade met munt, maak er een heerlijke aardbei-avocado smoothie van of serveer ze als bijgerecht bij een andijvie-dadelstampot!

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge