5 tips over koolraap met met ruwe schil en gele binnenkant, lees je hier! Wat het verschil is tussen koolraap, knolraap en koolrabi bijvoorbeeld. Lees nu verder:

Vergeten groente

Koolraap is een zogenaamde ‘vergeten groente’ en behoort tot de koolfamilie. Koolraap is een dikke knol met ruwe schil waar geel, geurig 'vlees' onder zit. Het is een typische winterkool die van oktober tot en met maart volop uit eigenlijk land verkrijgbaar is. 

Supergezond!

Koolraap, knolraap en koolrabi worden vaak met elkaar verward, maar ze verschillen toch echt van elkaar. Koolraap is verkrijgbaar in de winter, is familie van de kool en groeit onder grond. De smaak van koolraap is zoetig. Knolraap is verkrijgbaar in de lente en zomer en wordt ook wel meiknol genoemd. Ook de knolraap groeit onder de grond en is de knol van een plant. Deze is meer radijsachtig van smaak. Koolrabi is een voorjaarsgroente en deze knol groeit juist boven de grond. De koolrabi smaakt een beetje naar bloemkool en is groen van kleur. De koolraap is rijk aan calcium, bètacaroteen, vitamine C en kalium.

Smaak

Koolraap heeft een zachte, iets zoete smaak die het beste tot zijn recht komt als de groente gekookt of gestoofd wordt. Hij is daarom super lekker in de soep! Probeer het eens met dit verrassende recept, met zalm en garnalen! Ook koolraap kun je (deels) als vervanger van de aardappel gebruiken in een puree of stamppot.

Blad 

Ook het jonge blad van de koolraap wordt gegeten onder de naam snijmoes of snijkool.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge