Ga jij lekker naar het strand met dit warme weer? Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet om lekker gezond te kunnen snacken of de dorst te lessen!

Voor in de koelbox:

1. Fruit en groenteprikkers

Maak een kleurrijk prikkertje met een schijfjes komkommers, snoeptomaatjes en bijvoorbeeld reepjes paprika. Dit kun je gemakkelijk in een gesloten trommeltje meenemen.

2. Blauwe bessen snoepijsjes

Ook leuk, doe de avond ervoor blauwe besjes in de vriezer. Dan kun je ze de volgende dag als kleine snoepijsjes opeten!

3. Fruitsalade

Maak een heerlijke fruitsalade en neem deze mee in een gesloten bakje of jar. Besprenkel de salade met wat citroensap om verkleuren van het fruit te voorkomen. Deze frisee salade mediterraan is heerlijk om mee te nemen op een zomerse dag! Als je de salade in een jar mee wil nemen, dan is het handig om dat in deze laagjes te doen zodat je salade zo lang mogelijk knapperig blijft.

VO_FB-820x820-Salade-in-een-Weckpot

4. Frisse fruitwaters

Neem in plaats van frisdranken een heerlijke fruitwater mee in een flesje. Je kunt met de combinaties eindeloos variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze combinaties:

  • Aardbeien, limoen, basilicum
  • Sinaasappel en blauwe bes
  • Watermeloen en munt
  • Sinaasappel, komkommer, munt
fruitwater

5. Buiten de koelbox

Neem ook voldoende (ongezouten) noten en gedroogd fruit mee voor later op de dag. Als de lekkere trek komt kun je snoepen van deze gezonde snacks!

Heb jij nog een handige tip?
snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge