Het is tijd voor paprika van eigen bodem! We hebben drie handige weetjes over de vruchtgroente op een rijtje gezet: hoe bewaar je ze het beste, wat is er nu zo gezond aan en wat voor lekkers kan je allemaal maken met deze groente? Lees het hier:

Hoe kan je de paprika het beste bewaren?

Je kan paprika’s het beste op een koele plek bewaren (ca. 12-15 °C), maar liefst niet in de koelkast. Paprika’s willen, zoals alle vruchtgroente, nog even doorrijpen. Een te koude temperatuur verstoort dit proces. Als je de paprika’s goed bewaard, kunnen ze een week mooi blijven. Verpakte paprika's blijven langer vers.

Een echte gezondheidsbom!

Paprika’s bevatten veel gezonde voedingsstoffen. De paprika is rijk aan vezels en een natuurlijke bron van vitamine E, folaat (vitamine B11) en vitamine B6. Ook is de paprika een goede bron van plantaardig eiwit. Daarnaast is de paprika rijk aan vitamine C. Samen met vitamine A spelen ze een belangrijke rol in je afweersysteem. Vitamine C en de B vitamines helpen tenslotte samen met de natuurlijke suikers je hersenen goed te laten functioneren.

Lekkere paprika recepten

Rode, oranje en gele paprika’s hebben een iets zoetere smaak en zijn rauw heel lekker, maar gegrild in salades, of in warme gerechten als sauzen, roerbakgerechten en ovenschotels. Groene paprika's zijn met hun pittige en kruidige smaak meer geschikt voor warme gerechten. Probeer eens de paprika te vullen met gehakt of doe reepjes paprika op je zelfgemaakte hartige taart. Ook kun je van paprika een makkelijke en gezonde smoothie maken.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!