Als er iets een typische Hollandse voorjaarsgroente is, dan zijn het wel raapsteeltjes! Raapsteeltjes zijn eigenlijk het jonge loof van meiknolletjes, ze worden daarom ook bladmoes genoemd. In Brabant hebben ze er nog een andere naam: ‘keeltjes’. Benieuwd wat je ermee kan? 3 tips over raapsteeltjes vind je hier:

Hoe smaken raapsteeltjes?

Raapsteeltjes zijn lichtgroene, langwerpige, ingesneden blaadjes op een knapperige steel. Je koopt ze vaak in een bosje. Qua smaak hebben raapsteeltjes wel wat weg van jonge spinazie of rucola. Ze smaken een beetje pittig en kruidig.

Hoe snijd & was je raapsteeltjes?

Snijd de worteltjes van de steeltjes van de raapstelen en was ze vervolgens in ruim koud water. Als je de raapsteeltjes rauw gaat eten moet je ze heel goed laten uitlekken. Indien je ze gaat koken, kook ze dan ongeveer 5 minuten in het aanhangend water van het wassen, dus zonder extra water toe te voegen! Gooi na afloop het overgebleven kookvocht weg.

Welke recepten maak je met raapsteeltjes?

Raapsteeltjes staan vooral bekend als stamppot, maar je kan er veel meer mee. Eet ze bijvoorbeeld rauw in een lekkere salade, combineer ze met bijvoorbeeld riblapjes, gehakt of lever, of maak er een lekkere raapsteeltjessoep van!

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge