gezond

De cherrytomaat is dan wel twee keer zo klein als de gewone tomaat, maar hij bevat bijna twee keer zoveel lycopeen, dit is een bètacaroteen. Bèta-caroteen (pro vitamine A) wordt in het lichaam omgezet in vitamine A en daarvan is bewezen dat het helpt om de huid gezond te houden. Er worden ook speciale cherrytomaatjes met een extra zoete smaak geteeld. Ideaal als gezonde snack voor kinderen (en jezelf)!

Bewaren

Cherrytomaatjes zijn natuurlijk het lekkerst als ze vers zijn, maar je kan ze ook ongeveer een week bewaren. Doe dit niet in de koelkast, want dit verstoort het narijpingsproces! Je kunt ze beter ook niet in de buurt van bijvoorbeeld komkommers of aubergines bewaren. Ze kunnen dan namelijk sneller bederven. Dit komt doordat tomaten (net als rijpe appels en kiwi’s) veel ethyleen produceren. Koolsoorten, komkommers, broccoli, aubergines en champignons zijn erg gevoelig door bederf door ethyleen.

Zijn de tomaatjes nog wat groen bij aankoop? Leg ze dan op een schaal in de zon. Op deze manier kunnen ze nog wat bijkleuren!

Smaak 

Cherrytomaatjes zijn fruitig en friszoet van smaak en bevatten veel sap. Deze tomaatjes zijn ideaal voor in salades, maar ook lekker op een spiesje met mozzarella of probeer deze verrassende tomatensorbet met vanille.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge