Je kan er bijna niet meer omheen… smoothies met een groene kleur. Een supermakkelijke en snelle manier om meer groentes binnen te krijgen. We hebben 3 snelle spinazie smoothies voor je op een rijtje gezet:

Groene smoothies: ze zijn niet groen vanwege kleurstoffen , maar doordat er groene bladgroentes aan toegevoegd zijn. Staat het idee van groente ‘drinken’ je niet echt aan? Bedenk dan dat een groot deel van deze smoothies vaak fruit is, waardoor de smaak vaak niet heel anders is dan van ‘normale’ fruitsmoothies. We hebben drie snelle spinazie smoothies voor je op een rijtje gezet, maar je kan deze natuurlijk vervangen door alle soorten groene bladgroentes, denk bijvoorbeeld aan sla of boerenkool.

1. Banaan, spinazie & sinaasappel

Doe 1 banaan, 1 geschilde sinaasappel en een flinke hand spinazie in de blender, en daar is de eerste groene smoothie! Lekker zoet door de banaan en fris door de sinaasappel.

2. Avocado, spinazie & blauwe bessen

Doe een groot glas (ongezoete) amandelmelk, een flinke hand spinazie, een halve avocado en 125 gr blauwe bessen in de blender. Heerlijk romig door de avocado en de amandelmelk. Bijna een milkshake!

3. Komkommer, spinazie & appel

Voor deze smoothie doe je een kleine komkommer, grote hand spinazie, appel, sap van een limoen, eetlepel honing, beetje water en eventueel wat gember in de blender. Superfris door de komkommer en vol vitamines!

Heb jij nog goede tips voor een spinazie smoothie?

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge