De spruit is een echte superfood van eigen bodem, waarmee je jouw weerstand in de winter in stand houdt! Maar spruitjes bevatten ook vitamines om je energie op peil te houden. Lees hier drie gezonde redenen om spruiten te eten!

1. Weerstand

Spruiten bevatten tot 3 keer zoveel vitamine C als sinaasappels! Net als andere groenten zijn ze belangrijk voor je weerstand in de winter. Daarnaast zijn ze rijk aan B-vitaminen, foliumzuur, magnesium, kalium en vezels. Ook vitamine A zorgt voor een goede weerstand. De vitamine zorgt voor gezonde slijmvliezen in onze neus, mond, keel en longen. Hierdoor worden indringers tegengehouden.

2. Zenuwstelsel en hersenen

De vitamine C in spruiten biedt samen met de B-vitamines en de natuurlijke suikers ook een helpende hand in de functie van je zenuwstelsel en je hersenen. Foliumzuur helpt bij de aanmaak van rode bloedlichamen, wat ook weer goed is voor een gezond zenuwstelsel. Dat is weer goed voor een snel reactievermogen.

3. Energie

Ook helpen vitamine C en B om je energie op peil te houden. Spruitjes zijn een van de weinige groente die zo een rijke en bijna volledige voedingssamenstelling heeft. Hartstikke gezond!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar