Hoe een komkommer eruit ziet en smaakt weet bijna iedereen wel… Maar wist je dit al van de komkommer? 3 komkommer weetjes op een rij:

Vruchtgroente

Komkommer is een zogenaamde vruchtgroente. Familieleden van de komkommer zijn o.a. meloen en courgette. Komkommers groeien aan een klimplant met grote bladeren. In Nederland gebeurt dat in kassen, waar de ideale groeiomstandigheden worden gecreëerd. Aan één stengel van de komkommerplant kunnen wel tientallen komkommers groeien!

Koelkast

De meeste mensen bewaren komkommers, net als veel andere groente, in de koelkast. Komkommers kan je echter het beste buiten de koelkast op een koele plek bewaren, dan zijn ze veel langer houdbaar! In de koelkast worden ze snel slap.

Varianten

Er zijn meerdere varianten op de ‘normale’ komkommer. Ken je de snackkomkommer al? Dat is een kleine variant van de komkommer. Ideaal voor onderweg als tussendoortje, of om te dippen in een zelfgemaakte spread! En de bolkomkommer? Die lijkt qua vorm helemaal niet op een komkommer, maar meer op een meloen! Je kan er bijvoorbeeld goed komkommercarpaccio van maken.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge