
Eikenbladsla heeft pit! Het is een van de weinige pittige slasoorten, heeft een nootachtige smaak en is ook heerlijk te combineren met andere slasoorten.
Eikenbladsla heeft pit! Het is een van de weinige pittige slasoorten, heeft een nootachtige smaak en is ook heerlijk te combineren met andere slasoorten.
Eikenbladsla hoort stevige bladeren te hebben met een heldere kleur. Het hart van de krop moet gesloten zijn en de krop moet stevig aanvoelen. Slabladeren kneuzen en verleppen snel. Koop sla die er fris en niet verlept uitziet.
Eikenbladsla is het hele jaar uit Nederland verkrijgbaar.
Eikenbladsla is het hele jaar verkrijgbaar.
Eikenbladsla is het hele jaar verkrijgbaar uit Nederland.
Bewaar eikenbladsla in een open verpakking in de groentelade van de koelkast. Zo blijft de sla 2 tot 3 dagen goed.
Maak eikenbladsla schoon door de grove buitenste bladeren te verwijderden en de andere bladeren voorzichtig los te maken van de krop.
Was de bladeren, laat ze uitlekken en scheur ze in stukken. Als er zand op de sla zit, kun je de losse blaadjes het beste even in een grote kom water doen met een snufje zout. Het zand zakt dan naar de bodem.
In de koelkast 3 dagen goedEikenbladsla is te herkennen aan zijn fraaie, opvallende bladvorm. De sla lijkt daardoor meer op een bosje dan op een traditionele krop sla.
De blaadjes hebben enigszins de vorm van het blad van de Amerikaanse eik, vandaar ook de naam. Ze zijn meestal groen met roodbruine randen, maar er bestaan ook compleet groene varianten.
Lollo Rosso en Lollo Bionda teler
Eikenbladsla teler
Witlof teler