
Roodlof is ontstaan uit een kruising tussen witlof en Radicchio Rosso. De smaak is iets pittiger dan die van witlof en is rauw in een salade op zijn lekkerst.

Roodlof is ontstaan uit een kruising tussen witlof en Radicchio Rosso. De smaak is iets pittiger dan die van witlof en is rauw in een salade op zijn lekkerst.
Bij aankoop hoort roodlof stevig, knapperig en onbeschadigd te zijn met een spitse, gesloten top. Roodlof moet wit met uitlopend rood naar de top van kleur zijn. Het snijvlak van de krop mag niet donkerbruin verkleurd zijn.
Roodlof is het hele jaar door verkrijgbaar uit Nederland.
oktober tot en met mei
Roodlof is minimaal een week vers te houden als je de struikjes koel en donker bewaart, bij voorkeur in de koelkast.
Verwijder de buitenste bladeren en snijd het onderste stuk weg. Als de kegelvormige ‘pit’ erg groot is, kun je deze ook verwijderen. Was de roodlof snel en laat hem goed uitlekken.
Bewaar roodlof donker en koelRoodlof heeft een langwerpige, gesloten, witte krop die naar de bladranden toe rood uitloopt. Roodlof is ontstaan uit een kruising tussen witlof en Radicchio Rosso.
Net als witlof en andijvie, behoort roodlof tot de familie van de cichoreiachtigen.
Roodlof teler
Witlof en roodlof teler