stomen

Spaghetti Blend-Bolognese

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Verras de kids met deze betoverende Spaghetti Bolognese mét een geheim: hij zit namelijk bommetje vol verstopte paddenstoelen! Gegarandeerd geen gedoe aan tafel en ze krijgen ook nog een extra lading vitamines binnen. Win-win, toch?

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Pel de uien en knoflook, schil de wortels en maak de bleekselderij schoon.

Hak alles samen met de rozemarijnnaaldjes fijn en meng goed.

Maak ook de paddenstoelen schoon en hak ze fijn (dit kan natuurlijk ook, lekker makkelijk, in de keukenmachine).

Koken

Zet een grote braadpan met 1 eetlepel olie op laag vuur en bak het gehakt rul.

Doe daarbij de gehakte paddenstoelen en bak een paar minuten mee.

Breng op smaak met zout en peper.

Voeg ook het groentemengsel en de laurier toe.

Leg een deksel op de pan en bak het geheel 15 minuten. Roer af en toe door.

Zet het vuur matig hoog, giet de wijn erbij en laat inkoken.

Voeg de tomaten toe en maak de tomaten met een houten lepel stuk.

Vul elk tomatenblikje voor de helft met water, spoel de blikjes uit en giet het water in de pan.

Breng de saus aan de kook, zet het vuur laag en laat hem 30 minuten pruttelen, of tot hij heerlijk dik is.

Proef en breng op smaak.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan gezouten kokend water.

Giet hem af en vang daarbij een kopje van het kookwater op.

Schep de spaghetti door de bolognesesaus en voeg zo nodig een scheutje van het kookwater toe.

Serveren

Schep de borden vol, rasp de kaas erover en bestrooi met fijngehakte peterselie.

Ga je liever full vega? Vervang het gehakt door extra paddenstoelen of linzen.