stomen

Witlof Withlove, Witlofteler

Adresgegevens

Witlof Withlove
Hartogsweg 22
8271PE IJsselmuiden

Bekijk
op kaart

Adres

Witlof Withlove
Hartogsweg 22
8271PE IJsselmuiden

Contact met de teler

Witlof Withlove

De bedrijfsnaam doet het al vermoeden; Ronald Kalter van Witlof Withlove C.V. teelt met veel plezier (en liefde) witlof in IJsselmuiden. Hij vertelt je dan ook graag over zijn witlofkwekerij:

Geschiedenis

Witlof Withlove hebben wij helemaal zelf opgebouwd. Mijn vader was vroeger ook teler en toen ik jonger was teelde ik op een klein stukje grond op het land van mijn vader onder andere sla, spinazie en andijvie in de volle grond. Vervolgens teelden we ook samen witlof en nu teel ik alleen nog maar witlof. Met ons team van tien man sterk zijn we hier het hele jaar door mee bezig. In totaal doen we dit op 40 ha.

Teelt

Witlof is een tweejarig gewas. Het eerste jaar groeit het blad en het tweede jaar groeit de pit met een mooie, blauwe bloem eruit. Deze bloem heet een chichorei. We moeten voorkomen dat de bloem gaat bloeien en daarom oogsten we als de witlof tussen blad en bloem in zit. We telen zo duurzaam mogelijk. Zo hergebruiken we water en doen we aan rassenkeuze om witlof in huis te halen die zoveel mogelijk weerstand biedt. Zo krijgen ze minder snel ziektes en hoeven wij minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken. We moeten ze wel gebruiken aan het begin van de oogst, maar dit doen we zo min mogelijk. Daarnaast zijn we Global G.A.P. gecertificeerd, wat inhoudt dat we aan Goede Agrarische Productie doen, volgens de richtlijnen die daarvoor zijn opgesteld. We hebben ook het GRASP-certificaat, wat gericht is op de gezondheid, veiligheid en welzijn van het personeel.

Tip

Ik zou graag als tip willen geven dat je witlof eens in de magnetron bereidt. Snijd de groente in vier partjes, houd ze even onder de kraan en verwarm ze met aanhangend water een minuut of drie in de magnetron. Je zult merken dat ze stevig zijn en een goede smaak hebben. Ideaal als bijgerecht! Bekijk hier nog een leuk filmpje van ons bedrijf.

“Bereid witlof in de magnetron, dan is het heerlijk smaakvol en snel klaar!”

Onze producten