stomen

VOF A. Sweep, Sla teler

Adresgegevens

VOF A. Sweep
Overveldsestraat 13
4841KW Prinsenbeek

Bekijk
op kaart

Adres

VOF A. Sweep
Overveldsestraat 13
4841KW Prinsenbeek

Contact met de teler

VOF A. Sweep

In 1980 namen Jos en Toon Sweep het familiebedrijf VOF A. Sweep in Breda over. In 1995 hebben wij dit verplaatst naar Prinsenbeek. We hebben het samen met onze echtgenotes uitgebouwd tot een echt specialistische kwekerij in slasoorten van 9 hectare. De mannen houden zich voornamelijk bezig met de teeltverzorging van de gewassen en het klantcontact, terwijl de vrouwen helpen met de oogst.

Kwaliteit

Bij ons staat een goede kwaliteit van onze sla voorop! De ervaring heeft ons geleerd dat er altijd vraag is naar kwaliteitsproducten. Met grote inzet en veel persoonlijke aandacht voor de teelt kunnen we onze producten een meerwaarde geven en kunnen we continu versheid garanderen. Zo zijn bijvoorbeeld veel slasoorten erg kwetsbaar. Om toch de beste sla te kunnen garanderen, oogsten we met de hand zodat de bladeren niet beschadigen. Daarna worden de sla gelijk gekoeld, zodat ze niets van hun versheid verliezen. Ons bedrijf is Global G.A.P. gecertificeerd.

Goede kwaliteit staat bij ons voorop!
vdh2244.jpg
vdh2176.jpg
vdh2200.jpg
vdh2205.jpg
vdh2207.jpg
vdh2216.jpg
vdh2218.jpg
vdh2228.jpg
vdh2237.jpg
vdh2247.jpg
vdh2251.jpg
vdh2261.jpg
vdh2236.jpg

Teelt

Onze belangrijkste teelten zijn Lolla Rossa, romaine sla, andijvie, bloemkool, spinazie en jumbosla. We telen de slasoorten zowel onder glas als in de volle grond, zodat we vanaf april tot en met begin december kunnen leveren.

Van de 9 hectare die wij bezitten, wordt op 5 hectare romaine sla geoogst. We doen ze per 2o in fust met 20 stuks, welke dan bij The Greenery per 2 stuks worden verpakt. Vooral in de zomer is romaine sla onze hoofdteelt. We beginnen in de eerste week van mei met het oogsten van deze sla. Dit duurt tot uiterlijk 20 oktober.

Waarom die netten daar liggen? Niet alleen mensen zijn dol op romaine sla. De houtduiven hier in Prinsenbeek zijn er ook gek de zoete, knapperige smaak. Zelfs wanneer we de sla tussen de andijvie planten, weten ze de romaine sla er tussenuit te halen. De netten houden de duiven op afstand, zodat we de mooiste sla kunnen leveren. Bijvoorbeeld voor in de Verse Oogst Box.

Tip

De romaine sla is een hele lekkere zoete en knapperige sla, waarvan wij vinden dat iedereen het een keer moet proberen. In veel kookprogramma’s zien wij de sla al regelmatig voorbijkomen. Het wordt vooral gebruikt als basis voor salades of de sla wordt soms ook gegrilld. Wij zelf eten de romaine sla het liefst rauw. Hoe knapperiger, hoe verser. Daarom raden wij ook aan om de romaine sla niet te lang te bewaren, maar lekker vers te eten.