stomen

Vaalburg VOF, Knolselderijteler

Adresgegevens

Vaalburg VOF
Zuidervaart 131
1847LK Zuidschermer

Bekijk
op kaart

Adres

Vaalburg VOF
Zuidervaart 131
1847LK Zuidschermer

Contact met de teler

Vaalburg VOF

Ted en Nicoline Vaalburg zijn gek van knolselderij. Ze dromen er zelfs over! Dit telers-duo teelt knolselderij op een natuurlijke manier en probeert hierbij de bodem en natuurlijke organismen zoveel mogelijk te sparen. Lees meer over hun bijzondere bedrijf.

Ons bedrijf

Wij zijn de derde generatie die dit bedrijf runt. Wat best bijzonder is aan ons bedrijf is dat het 4,5 meter onder de zeespiegel ligt. Maar we telen natuurlijk wel op een natuurlijke manier!

Om zo natuurlijk mogelijk knolselderij te telen, gebruiken wij compost volgens eigen recept, zodat we een minimum aan kunstmest nodig heb. Minder chemie zorgt voor een natuurlijker product, welke beter smaakt, mooier oogt een langer houdbaar blijft. 

Daarnaast gebruik we, om aantasting van de natuurlijke organismen in de bodem te voorkomen èn een ongehinderde natuurlijke groei te garanderen, zelf aangepaste breedsporende tractoren en machines welke voorzien zijn van GPS. Deze technieken maken het mogelijk om altijd in hetzelfde spoor te rijden en daarmee de bodem waar de producten in groeien te ontzien.

Naast het telen en oogsten van de knolselderij, wassen, snijden en verpakken wij het ook zelf!

Visie

Door gebruik te maken van de natuurlijke processen in de bodem kunnen wij een zo gezond en natuurlijk mogelijk product laten groeien. Dit is iets wat wij superbelangrijk vinden en waar we daarom ook dagelijks mee bezig zijn. 

Voor nu gaat een groot deel van onze knollen nog naar het buitenland, maar we hopen natuurlijk dat er in de toekomst ook knolselderij in Nederland gegeten gaat worden. 

vo_home-1_960x720px_teler_vaalburg-vof.jpg
vaalburgvof_09.png
vaalburgvof_04.png
vaalburgvof_03.png
vaalburgvof_02.png
vaalburgvof_01.png
vaalburgvof_10.png
detail_vaalburgvof.png

Tip van de teler

Knolselderij is altijd lekker! Als je het ons vraagt dan. Het is op zoveel manieren te bereiden dat je ons ècht niet kunt vertellen dat je het niet lust. Het is bijvoorbeeld lekker door een frisse maaltijdsalade met kip en mandarijnen, maar je kunt ‘m ook klaarmaken als vegetarische schnitzel, in de soep doen, door je puree of als frietjes in de oven. En omdat knolselderij vol choline zit is het ook nog eens gezond! Deze stof kan een ontgiftende werking hebben voor koffie- en theedrinkers en werkt cholesterolverlagend. Verder bevat het ook veel kalium, magnesium en foliumzuur.

Knolselderij als frietjes in de oven, jam!