stomen

Vaalburg VOF, Knolselderijteler

Adresgegevens

Vaalburg VOF
Zuidervaart 131
1847LK Zuidschermer

Bekijk
op kaart

Adres

Vaalburg VOF
Zuidervaart 131
1847LK Zuidschermer

Contact met de teler

Vaalburg VOF

Ted en Nicoline Vaalburg zijn gek van knolselderij. Ze dromen er zelfs over! De knolselderij wordt op een natuurlijke manier geteeld. Door zelf aangepaste breedsporende tractoren en machines welke voorzien zijn van GPS, wordt voorkomen dat de natuurlijke organismen in de bodem worden aangetast. Zo kunnen de knollen ongehinderd en natuurlijk groeien! Lees snel verder om alles te weten te komen over de teelt van deze wintergroente!

De geschiedenis

Wij zijn de derde generatie op het bedrijf. Ons bedrijf ligt 4.5 meter onder de zeespiegel. Er wordt op een natuurlijke manier geteeld. We werken met zelfaangepaste breedsporende tractoren en machines welke voorzien zijn van GPS. Hierdoor wordt voorkomen dat de natuurlijke organismen in de bodem worden aangetast en dit zorgt weer voor een ongehinderde natuurlijke groei van de knollen. In combinatie met compost zorgt dit voor een gezonde bodem met optimale groeiomstandigheden. Deze bodem zorgt voor een gezond product en een gezond product heeft minder chemische stoffen nodig. Minder chemie zorgt voor een natuurlijker product, welke beter smaakt, mooier oogt een langer houdbaar blijft. 

Wij verwerken de knolselderij zelf. Het wordt gewassen, bijgesneden en verpakt in diverse verpakkingen. Firma JH Wagenaar van The Greenery vermarkt de gewassen knolselderij.

Visie

Wij willen door optimaal gebruik maken van de natuurlijke processen in de bodem een zo gezond en natuurlijk mogelijk product laten groeien. Een gezond product dat onder de aandacht mag worden gebracht bij veel mensen thuis. Een groot deel van onze productie gaat naar het buitenland. Wij hopen dat er in Nederland ook meer knolselderij wordt gegeten.

Vaalburg is voor de diverse teelten GlobalGap gecertificeerd. Dit houdt in dat alle producten volgens opgestelde regels zijn geteeld en worden afgezet. Alle leveringen zijn te traceren naar de percelen waar het op geteeld is.

vo_home-1_960x720px_teler_vaalburg-vof.jpg
vaalburgvof_09.png
vaalburgvof_04.png
vaalburgvof_03.png
vaalburgvof_02.png
vaalburgvof_01.png
vaalburgvof_10.png
detail_vaalburgvof.png

Tip

Knolselderij is op vele manieren te bereiden. Bijvoorbeeld als maaltijdsalade met kip, mandarijn, rozijnen of noten, als vegetarische schnitzel, in soep, door de aardappelpuree voor extra smaak of lekker als frietjes in de oven. Knolselderij is ook heel gezond. Het bevat choline. Deze stof kan een ontgiftende werking hebben voor koffie- en theedrinkers. Het kan cholesterolverlagend zijn en deze stof is van belang voor goede werking van de hersenen en het geheugen. 

Knolselderij is vochtafdrijvend en kan ook een positieve werking hebben bij epilepsiepatienten. De aanvallen kunnen minder voorkomen en de intensiteit zou kunnen afnemen. Knolselderij bevat veel kalium en magnesium en vitamines, waaronder B11 ook bekend als foliumzuur.

 

Knolselderij als frietjes in de oven, jam!