stomen

Piet Danenberg, Rode koolteler

Adresgegevens

Piet Danenberg
Middenweg 31
1746 EA Dirkshorn

Bekijk
op kaart

Adres

Piet Danenberg
Middenweg 31
1746 EA Dirkshorn

Piet Danenberg

Piet Danenberg en zijn zoon Bart telen rode en witte kool in Dirkshorn. Lees hier meer over de teelt en hun bedrijf!

Geschiedenis

De huidige vestiging van ons bedrijf bestaat al sinds 1982. Hoewel het bedrijf van mijn vader was, werd in eerste instantie niet verwacht dat ik het bedrijf zou overnemen. Ik heb eerst in de bouw gewerkt, maar het telen trok me evengoed wel. Toen het in de bouwsector niet goed ging, besloot ik mijn vaders bedrijf in 1996 helemaal over te nemen. Nu werk ik er vooral met mijn zoon Bart en hij is straks de 4e generatie die het overneemt.

Mijn zoon is de 4e generatie die het bedrijf overneemt

Teelt

Op 17 hectare telen wij rode en witte kool. We hebben geen vaste medewerkers; alleen seizoenswerkers. We leveren onze kolen jaarrond. De vroege kool kunnen we van begin juni tot eind september oogsten. Vanaf 1 oktober gaan de kolen het koelhuis in.

Een week of 6 halen we dan de oogst binnen, dit gaat om een kleine 1000 kisten. Elke kist bevat 1000 kilo kolen. Van begin december tot eind juli kunnen we dan uit het koelhuis leveren.

danenberg-150917-hal158_6413.jpg
danenberg-150917-hal158_6420.jpg
danenberg-150917-hal158_6425.jpg
danenberg-150917-hal158_6440.jpg
danenberg-150917-hal158_6444.jpg
danenberg-150917-hal158_6448.jpg
danenberg-150917-hal158_6455.jpg
danenberg-150917-hal158_6469.jpg
danenberg-150917-hal158-6480.jpg

Visie

We telen zo duurzaam mogelijk en zijn Global G.A.P. gecertificeerd. We doen onder andere aan recycling: productafval is weer voer voor onze koeien. Ons motto is: ‘het mes scherp houden’. Hiermee bedoelen we dat we er naar streven altijd, en dus jaarrond, onze producten te kunnen afleveren. Ook houden we graag de arbeid dicht bij onszelf en werken we meestal met 2 tot 3 man, zodat we alles zelf in de hand hebben. Hierdoor kunnen we een hoge kwaliteit van onze producten garanderen.

Ons motto is: ‘het mes scherp houden’

Tip

Rode kool eten wij het liefst met rozijntjes en appelmoes. En een lekker recept voor witte kool is de zongenoemde ‘Langedijker koolschotel’. Deze schotel bevat onder andere gehakt, prei, tomaten, kerrie, kaas en aardappelpuree. Eet smakelijk!

danenberg-150917-hal158_6413.jpg
danenberg-150917-hal158_6420.jpg
danenberg-150917-hal158_6425.jpg
danenberg-150917-hal158_6440.jpg
danenberg-150917-hal158_6444.jpg
danenberg-150917-hal158_6448.jpg
danenberg-150917-hal158_6455.jpg
danenberg-150917-hal158_6469.jpg
danenberg-150917-hal158-6480.jpg