stomen

Padland Brielle, Komkommer teler

Adresgegevens

Padland Brielle
Kloosterweg 11
3232LB Brielle

Bekijk
op kaart

Adres

Padland Brielle
Kloosterweg 11
3232LB Brielle

Contact met de teler

Padland Brielle

Met alles wat je hebt ervoor zorgen dat je een mooi en gezond product krijgt, dat vindt Jaco den Bakker het mooiste aan zijn vak. In 1966 begon zijn vader met het telen van verschillende groenten in 1000 vierkante meter kas.  Na de studie tuinbouw op de universiteit van Wageningen is Jaco in 1995 begonnen in het familiebedrijf. Momenteel runt hij zelf de teelt op 2,5 hectare grond.

Het bedrijf

Met onze bijzondere teeltwijze hebben wij twee teelten per jaar, van januari tot juni, en van juli tot november. Sinds 1960 worden de meeste komkommers in verwarmde kassen geteeld zodat de komkommers het hele jaar rond verkrijgbaar zijn. Samen met 15 uitzendkrachten zorg ik dat de teelt goed verloopt en dat we zo een fantastisch mooi eetbaar product creëren.

Teeltwijze

Wij telen de komkommers aan de hoge draad. Dit is een teeltsysteem waarbij de komkommerplant doorgroeit en de kop niet uit de plant gehaald wordt zoals bij de traditioneel geteelde komkommer. De komkommers groeien zo allemaal aan de stam van de plant, wat zorgt voor een selectieve groei in de plant waardoor de komkommers sneller groeien en ook langer goed zijn. Doordat de komkommers met dit teeltsysteem in de volle zon groeien, kunnen we een mooie donkergroene komkommer oogsten.  Deze teeltwijze zorgt ook voor een betere smaak en knapperigheid.

Ontwikkelingen

De teeltwijze aan hoge draad zorgt specifiek voor een kwalitatief goed product. Verder zorgen we ervoor dat we constant met de markt mee groeien en innoveren voor de best mogelijke kwaliteit. In 2009 werden onze kassen in zijn geheel vernieuwd en volledig gemoderniseerd naar de huidige eisen. Ook op het gebied van arbeid zorgen wij door vergaande automatisering voor een arbeidsvriendelijke omstandigheden.

Visie

Het mooiste aan mijn vak vind ik het feit dat je iets in de grond plant, er samen met de natuur voor zorgt en het zo stimuleert, dat er een gezond en mooi product uitkomt. Het is bijzonder om op deze manier met de natuur samen te werken.

Telertip

Komkommers moeten bewaard worden op een donkere koele plek, maar niet in de koelkast! Bewaar ze rond de 14 graden. Het klinkt nogal grappig maar zelf kan ik er niet zo goed tegen dus eet ik ze niet, maar mijn vrouw en kinderen eten ze graag met een slasaus of dressing!

Bewaar je komkommer niet in de koelkast!
profiel01.jpg
profiel03.jpg
profiel04.jpg
profiel02.jpg