stomen

Mts. Deijkers - Bolijn, Peper teler

Adresgegevens

Mts. Deijkers - Bolijn
Vierschaarstraat 12 12
4751 RP Oud-Gastel

Bekijk
op kaart

Adres

Mts. Deijkers - Bolijn
Vierschaarstraat 12 12
4751 RP Oud-Gastel

Mts. Deijkers - Bolijn

Vijftien jaar geleden hebben Lennert Bolijn en zijn vrouw het teeltbedrijf overgenomen van zijn schoonouders. Hier telen ze 2 soorten pepers, aubergines én aardbeien. Het telen van goede en mooie producten en bezig zijn met verschillende gewassen vind Lennert het mooiste aan zijn vak. Lees hier hoe Lennert en zijn vrouw het bedrijf runnen!

Ons bedrijf

Op 2,2 hectare grond telen wij de gewone peper, habanero peper, aubergines en aardbeien. We hebben gemiddeld 10 mensen in dienst die ons ondersteunen. Bijzonder aan ons bedrijf is dat we met veel verschillende gewassen werken ten opzichte van anderen. Dit is een uitdaging, maar wel iets wat we ontzettend leuk vinden. Het is geweldig om af te wisselen tussen verschillende gewassen en ermee bezig te zijn, een evenwicht te vinden in de biologieën en uiteindelijk mooie producten te telen.

De teelt

De gewone pepers telen we het jaarrond. In tegenstelling tot de habanero peper, die meer licht nodig heeft. Hier starten we later in het jaar mee. De habanero heeft ook meer werk nodig, het is een wilder gewas en doet waar die zelf zin in heeft. We telen onze pepers op draad, drie stengels per plant. We zijn altijd druk bezig om onze planten goed onder controle te houden, letten op waterinstellingen en stoopinstellingen en de voeding. Leuk om te weten is dat we onze habanero peper 90% biologisch telen. Ook hebben we net een nieuwe verwarmde kas.

bolijn4.jpg
bolijn5.jpg
bolijn6.jpg
bolijn3.jpg
bolijn7.jpg
bolijn1.jpg
bolijn.jpg
bolijn8.jpg
bolijn2.jpg

Tip

De pepers kan je het best koel bewaren in een zakje, zodat ze wat vochtig blijven. Je kunt ze zelfs in de vriezer stoppen wil je ze echt lang bewaren. Een extra leuke en lekkere tip is om zelf sambal te maken met onze pittige pepers!