stomen

Mts. Deijkers - Bolijn, Peper teler

Adresgegevens

Mts. Deijkers - Bolijn
Vierschaarstraat 12 12
4751 RP Oud-Gastel

Bekijk
op kaart

Adres

Mts. Deijkers - Bolijn
Vierschaarstraat 12 12
4751 RP Oud-Gastel

Mts. Deijkers - Bolijn

Lennert Bolijn en zijn vrouw hebben het teeltbedrijf 15 jaar geleden overgenomen van zijn schoonouders. Ze telen vooral pepers, maar ook aubergines en aardbeien. Het mooiste aan zijn vak vindt Lennert het bezig zijn met verschillende gewassen en van elke vier een zo goed en mooi mogelijk product te telen.

Ons bedrijf

Op 2,2 hectare grond telen wij de gewone peper, habanero peper, aubergines en aardbeien. We hebben gemiddeld 10 mensen in dienst die ons hierbij ondersteunen. Bijzonder aan ons bedrijf is dat we met veel verschillende gewassen werken ten opzichte van anderen. Dit is een uitdaging, maar wel iets wat we ontzettend leuk vinden. Het is geweldig om af te wisselen tussen verschillende gewassen en ermee bezig te zijn, een evenwicht te vinden in de biologieën en uiteindelijk mooie producten te telen.

De teelt

De gewone pepers telen we het jaarrond, de habanero peper heeft meer licht nodig daar starten we later in het jaar mee. De habanero heeft ook meer werk nodig, het is een wilder gewas en doet waar die zelf zin in heeft. We telen onze pepers op draad, drie stengels per plant. We zijn altijd druk bezig om onze planten goed onder controle te houden, letten op waterinstellingen en stoopinstellingen en de voeding. Leuk om te weten is dat we onze habanero peper 90% biologisch telen. Ook hebben we net een nieuwe verwarmde kas.

8.jpg
7.jpg
4.jpg
1.jpg
9.jpg
5.jpg
2.jpg
3.jpg
6.jpg
10.jpg

Tip

De pepers kan je het best koel bewaren in een zakje, zodat ze wat vochtig blijven. Je kunt ze zelfs in de vriezer stoppen wil je ze echt lang bewaren. Ook zijn onze pittige pepers uitstekend om zelf sambal mee te maken, dit is lekker en leuk om te proberen.