stomen

Mts. Deijkers-Bolijn, Snijboon teler

Adresgegevens

Mts. Deijkers-Bolijn
Oude Heijningsedijk 10
4794RG Heijningen

Bekijk
op kaart

Adres

Mts. Deijkers-Bolijn
Oude Heijningsedijk 10
4794RG Heijningen

Contact met de teler

Mts. Deijkers-Bolijn

Maatschap Deijkers-Deijkers is een echt familiebedrijf in het Brabantse Heiningen, dat wordt gerund door Kees Deijkers en zijn vrouw. Op een teeltlocatie van 1,8 hectare worden spinazie, bleekselderij, aardbeien, snijbonen en andijvie gekweekt. Ik ben in 1990 met het bedrijf gestart en werk samen met mijn vrouw. In de oogstperiode worden wij geholpen door verschillende scholieren.

Teelt

De teelt vindt plaats onder glas in een zogenoemde ‘koude’ kas. We hebben 2700 meter spinazie staan, 2700 meter bleekselderij, 2000 meter aardbeien en 1500 meter snijbonen en eenzelfde oppervlakte met andijvie. En als er in het voorjaar ruimte over is, planten we er andijvie bij. In de maanden mei, juni, juli en augustus oogsten we de aardbeien, bleekselderij en snijbonen. Maart en april is de oogst van de spinazie en van november tot half februari gaat de andijvie uit de grond. In de kas stoken we niet en we gebruiken ook geen belichting.

Wij telen op een traditionele manier. Wel bestrijden we op biologische wijze de trits op de aardbeien, terwijl de bestuiving van de aardbeien plaatsvindt via hommels en bijen. Ons bedrijf is GlobalG.A.P. gecertificeerd.

Visie

We willen in de nabije toekomst het bedrijf iets ruimer opzetten. Daarbij gaan we ons nog meer toeleggen op de kwaliteit van de producten. Het zal vooral de natuur zijn die het werk moet doen, omdat we niet stoken. Het is een fantastisch vak, omdat je van niets iets maakt.

Tips

Zelf ben ik helemaal gek van snijbonen en dan vooral in het seizoen dat ze worden geoogst. Waar een hoop liefhebbers kiezen voor beetgaar, kook ik ze juist langer door. Dan smelten ze op je tong. Verrukkelijk. Maar snijbonen is ook een heerlijke groente om te wokken. Makkelijk en gezond.