stomen

Jan en Johan Meuzelaar, Rabarber teler

Adresgegevens

Jan en Johan Meuzelaar
Ritselaarsdijk 4a
3273LH Westmaas

Bekijk
op kaart

Adres

Jan en Johan Meuzelaar
Ritselaarsdijk 4a
3273LH Westmaas

Contact met de teler

Jan en Johan Meuzelaar

Wij, Jan en Johan Meuzelaar telen ijsbergsla, bindsla en geforceerde rabarber in het vroege voorjaar. Door de verregaande mechanisatie zijn wij klaar voor de toekomst en zijn er nu mogelijkheden om uit te breiden met diverse slasoorten. Om die reden zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en teeltmethoden.

Teelt en oogst

Bij de oogst van het product zetten we een geavanceerde oogstmachine in. Dit maakt het mogelijk om het product direct te verpakken in het door de klant gewenste fust. Het geoogste product komt na de oogst dus niet meer in contact met zon of regen. Er volgt direct transport naar de ultramoderne koelfaciliteit op het bedrijf. Daar wordt de temperatuur van het product door middel van doorstroomkoeling snel teruggebracht naar 2,5 graden Celsius. Dit zorgt voor een vers en kwalitatief hoogstaand product in het schap van de supermarkt. Vanuit de koelcel wordt het product in speciale koelwagens getransporteerd naar de klant.

Visie

Door de verregaande mechanisatie zijn we klaar voor de toekomst en er zijn nu mogelijkheden om uit te breiden met diverse slasoorten. Om die reden zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en teeltmethoden. Maar we voelen ons ook in maatschappelijke zin betrokken. Naast de teelt van ijsbergsla, bindsla en rabarber planten en leveren we bijvoorbeeld ook riet, voor gebruik in natuurvriendelijke oevers en waterzuivering (helofytenfilter).

Voedselveiligheid

Grondbewerking en gewaswerkzaamheden gebeuren bij ons in eigen beheer. Tijdens de grondbewerking wordt met behulp van GPS-besturing op een nauwkeurige wijze direct op de plaats van de plantjes vloeibare mest geïnjecteerd. Op deze manier komen al de geïnjecteerde meststoffen direct ter beschikking van de plant.?Gewasbescherming is alleen een optie na een grondige gewasanalyse. Dit leidt tot een plaatselijke en gerichte bestrijding en dus tot voedselveiligheid en een zeer geringe belasting van het milieu. We zijn GlobalG.A.P. en QS gecertificeerd.

Kooktip

IJsbergsla bevat veel water, waardoor deze slasoort lekker knapperig wordt. Het is, door de frisse, zoete smaak één van de meest veelzijdige slasoorten. Heerlijk rauw als salade of rauw in een stamppotje. Maar ook smakelijk als de sla wordt meegekookt in soepen, stoof- en smoorgerechten.