stomen

Ludo Kennis, Aardbeien teler

Adresgegevens

Ludo Kennis
Oekelsestraat 15 15
4891PG Rijsbergen

Bekijk
op kaart

Adres

Ludo Kennis
Oekelsestraat 15 15
4891PG Rijsbergen

Ludo Kennis

Ludo Kennis teelt aardbeien naast de boomkwekerij van zijn broer. Het mooiste aan zijn vak vindt Ludo dat hij elke keer weer zo’n mooi en lekker product kan leveren waar de Nederlandse consument elke zomer weer gek op is.

Het bedrijf

Mijn broer heeft op ons land van 7,3 hectare een boomkwekerij. In 1992 teelde bijna niemand meer aardbeien in Nederland en ben ik naast de boomkwekerij begonnen met de teelt van deze mooie vrucht. De aardbei is hierna snel veel populairder geworden en er zijn tegenwoordig een stuk meer aardbeikwekerijen in Nederland. In het hoogseizoen hebben we voor de teelt 50 mensen in dienst.

De teelt

De aardbei is een doorgeteeld product. Van nature is deze bosvrucht erg klein en dankzij het doortelen bestaat de aardbei zoals jullie hem kennen. In augustus komen er nieuwe planten die in september tot de kerst geoogst worden. De planten gaan de koelcel in bij een temperatuur van -1,2 graden. Hierdoor kunnen we op verschillende momenten de planten uit de koelcel halen en op meerdere momenten in het jaar oogsten. Tot februari is er een maand rust waarna we alles weer opstoken en afknippen zodat we van dezelfde planten nog een keer aardbeien kunnen plukken. Van de moederplanten telen we weer nieuwe stekken.

5.jpg
2.jpg
8.jpg
10.jpg
6.jpg
9.jpg
4.jpg
1.jpg
3.jpg
7.jpg

Visie

Onze aardbeien worden tussen het planten en de oogst goed verzorgd. We zorgen ervoor dat de planten goed kunnen groeien door de onnodige stengels er tussenuit te halen en we zorgen dat de aardbeien omhoog hangen. Ik vind het belangrijk alles wat we doen op de best mogelijke manier te doen zodat we elke keer een prachtig product leveren.

Tip

Aardbeien bewaar je in de koelkast. Ik vind ze het lekkerst uit het vuistje en voeg er eigenlijk nooit iets aan toe. Wel kun je er natuurlijk heerlijke toetjes en taarten mee bereiden! Het is leuk dat de aardbei zo populair geworden is de laatste jaren en het maakt me blij dat de Nederlandse consument zo van aardbeien houdt.

Aardbeien uit het vuistje zijn het lekkerst!

Onze producten