stomen

NIEUW: Probeer de Groente Fruitmachine!

Ad Verhoeven, Komkommer teler

Adresgegevens

Ad Verhoeven
Mastlanddreef 15
4841KJ Prinsenbeek

Bekijk
op kaart

Adres

Ad Verhoeven
Mastlanddreef 15
4841KJ Prinsenbeek

Contact met de teler

Ad Verhoeven

Op onze kwekerij in Prinsenbeek telen wij, Ad en Annie Verhoeven, snackkomkommers. Om een gezond product te kunnen telen, met een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, zetten we biologische bestrijding in. Dit zijn nuttige beestjes, die de schadelijke vijanden opeten. Hierdoor zijn onze snackgroente zo schoon dat je ze direct zonder te wassen op kunt eten.

Geschiedenis

We hebben kwekerij Verhoeven in 1989 opgericht en begonnen met een kas van 20.000 vierkante meter, waarin komkommers werden geteeld. Later hebben we besloten om de komkommerteelt af te wisselen met tomatenteelt. In 2002 zijn er nog een kas van 20.000 vierkante meter en een verpakkingshal bijgekomen. In 2006 begonnen we met de teelt van de inmiddels zeer populaire, gezonde snackkomkommer en inmiddels telen wij uitsluitend snackkomkommers.

Voedselveiligheid

Om een gezond product te kunnen telen, met een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, zetten we biologische bestrijding in. Dit zijn nuttige beestjes, die de schadelijke vijanden opeten. Hierdoor zijn onze snackgroente zo schoon dat je ze direct zonder te wassen op kunt eten. Kwekerij Verhoeven is GlobalG.A.P., Natures Choise en UK standard gecertificeerd.

Teelt

Ons bedrijf bestaat uit twee kassen, waardoor flexibel kan worden geteeld. Elk product heeft zijn eigen specifieke teeltwijze. De snackkomkommers worden begin januari geplant, in deze kas wordt aan de hoge draad geteeld. In mei beginnen we weer met teeltwisselingen in deze kas. Snackkomkommerplanten kunnen namelijk niet een heel jaar productie geven.

Oogst

De snackkomkommers oogsten we in oogstbakken, waarna ze naar de verpakhal worden getransporteerd. Hier verpakken we ze in de gewenste verpakking. Dit gebeurt klantspecifiek.

Verwerking

Snackkomkommers controleren we in de verpakhal nog op kwaliteit, alvorens ze de eindverpakking in gaan. We verpakken uitsluitend in de door de klant gewenste verpakking. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, waaronder shakers, zakjes, doosjes, schaaltjes en flowpackjes op allerlei verschillende schaaltjes. We denken graag mee met onze klanten over de gewenste verpakking en we blijven op zoek naar vernieuwing.