stomen

Kwekerij van Luijk B.V., Aubergine teler

Adresgegevens

Kwekerij van Luijk B.V.
Middenzwet 45
2291HM Wateringen

Bekijk
op kaart

Adres

Kwekerij van Luijk B.V.
Middenzwet 45
2291HM Wateringen

Contact met de teler

Kwekerij van Luijk B.V.

Firma van Luijk B.V. bestaat al ruim 30 jaar en teelt aubergines. Het is een hecht familiebedrijf. Het bedrijf bestaat merendeels uit glas zodat de aubergines worden beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Met een grootte van 3 hectare behoort het teeltbedrijf tot de modernste tuinbouwbedrijven in de wereld.

Het bedrijf

Aubergines telen is veel werk! In de winter hebben we 5 medewerkers in dienst en in de zomer ongeveer 15. Dit komt omdat de plant veel sneller groeit bij mooi weer. Er moet netjes gewerkt worden om de kwaliteit op een hoog niveau te houden. In de kas wordt het klimaat automatisch geregeld door een computer. Ook het water geven aan de planten gaat automatisch. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de teelt van aubergines, worden er rondleidingen gegeven. U kunt zich aanmelden via de website. Wij nemen daarna contact met u op.

De teelt

De aubergine is een vaste plant die wordt geteeld als eenjarig gewas. Veelal worden geënte planten gebruikt. Vanaf oktober wordt er gezaaid voor het volgende teeltseizoen. Aubergines worden voornamelijk geteeld op substraat en in mindere mate in de volle grond. Warmte en hoge luchtvochtigheid zijn ideaal voor aubergines. Na het oogsten worden de aubergines gesorteerd op grootte en gewicht. De vruchten die niet voldoen aan onze strenge keuringseisen worden verwijderd, zodat alleen de beste aubergines verkocht worden.

Visie

Wij vinden het belangrijk dat we een zo hoog mogelijke kwaliteit aubergine telen. Uiteraard moet deze ook lekker smaken. Het streven is om dit zo biologisch mogelijk te doen en daarom krijgt de zorg om het biologisch evenwicht te bewaren een bijzondere hoge prioriteit!

Verder is ons bedrijf GlobalGap gecertificeerd en word er gewerkt met de meest moderne apparatuur en volgens alle hygiënische regels. Ook worden er smaakproeven gehouden en er is veel aandacht voor nieuwe rassen. Bovendien is het belangrijk dat de versheid van de aubergines kan worden gegarandeerd. Vandaar dat er een voortdurende controle is op de aubergines. Dat kost misschien wat tijd, maar dan heb je ook wat!

vanluijk7.jpg
vanluijk4.jpg
vanluijk10.jpg
vanluijk8.jpg
vanluijk2.jpg
vanluijk5.jpg
vanluijk6.jpg
vanluijk.jpg
vanluijk9.jpg
vanluijk1.jpg