stomen

Kwekerij Meer Camp, Tros- en pruimtomaten telers

Adresgegevens

Kwekerij Meer Camp
Plukmadeseweg 24A
4921AW Made

Bekijk
op kaart

Adres

Kwekerij Meer Camp
Plukmadeseweg 24A
4921AW Made

Contact met de teler

Kwekerij Meer Camp

Aris, Dirk Pieter en Rochus van der Meer telen tomaten op tomatenkwekerij Meer Camp. Ze zijn begonnen met één locatie en inmiddels zijn dit er drie verspreid door het hele land. Lees hier alles over de teelt van hun tomaten.

Tomaten door het hele land

Toen we het bedrijf van onze ouders in 1997 overnamen begonnen we met een locatie in Maasland. In de jaren daarna zijn er een locatie in Zeeland en Noord-Brabant bij gekomen. Nu telen we tomaten op 15 hectare grond door het hele land. We telen verschillende soorten tros- en pruimtomaten en produceren 18 miljoen trossen per jaar. Dat zijn zo'n 90 miljoen losse tomaten!

Met hulp van de bloemetjes en bijtjes

De tomatenplanten worden in januari geplant, waarna ze voor drie maanden groeien. Na die drie maanden kunnen we ze oogsten. Dit doen we met zo'n 30 medewerkers. De oogst van diezelfde planten gaat door tot in december. De bloemen van de tomatenplanten worden bestoven door hommels, wat ervoor zorgt dat er uiteindelijk tomaten aan de planten komen.

De trossen van de tomaten worden handmatig geoogst en in de uiteindelijke verpakking gedaan. Het sorteren gebeurt dus al in de kas, waarbij meteen het gewicht, de kwaliteit, afwijkingen en beschadigingen gecontroleerd worden. Bij de eerste oogst zitten er altijd drie of vier tomaten aan de tros en bij de tweede oogst zes per tros, omdat de plant dan alweer gegroeid is.

Energie voor de hele buurt!

Bij onze vestiging in Noord-Brabant werken we met een energievoorziening op basis van restwarmte van een elektriciteitscentrale. Hier wordt stroom geproduceerd voor huishoudens in de omgeving. En de warmte die hierbij ontstaat wordt weer gebruikt om de kassen te verwarmen. Ook hebben we bij twee locaties een eigen warmtekrachtkoppeling waarmee we zelf elektriciteit en warmte kunnen produceren. Zo gaan we duurzaam om met energie!

Tomaten telen is onze passie

Telen is van ons alledrie een enorme passie. We worden blij wanneer de zon schijnt en de groei van de tomaten daardoor goed loopt. Ook vinden we de organisatie van het bedrijf en het aansturen van personeel een leuke uitdaging. Het is ontspannend en heel divers werk!

En telen in de zon is nóg leuker
meercamp2.jpg
meercamp5.jpg
meercamp1.jpg
meercamp9.jpg
meercamp6.jpg
meercamp4.jpg
meercamp3.jpg
meercamp7.jpg