stomen

Kwekerij Meer Camp, Tros- en pruimtomaten telers

Adresgegevens

Kwekerij Meer Camp
Plukmadeseweg 24A
4921AW Made

Bekijk
op kaart

Adres

Kwekerij Meer Camp
Plukmadeseweg 24A
4921AW Made

Contact met de teler

Kwekerij Meer Camp

Aris, Dirk Pieter en Rochus van der Meer telen maar liefst vier verschillende soorten tomaten op hun Meer Camp. En het is geen toeval dat de mannen allemaal dezelfde achternaam hebben, het is namelijk een écht familiebedrijf. Maar het kleine bedrijf dat ze ooit overnamen is met keihard werken van de mannen inmiddels uitgegroeid tot 82.000 m2 glas en een waar imperium.

Tomaten door het hele land

Toen we het bedrijf van onze ouders in 1997 overnamen, begonnen we met een locatie in Maasland. Na daar 11 jaar te hebben geteeld was het tijd voor iets nieuws: een verhuizing! Met het hele bedrijf zijn we toen naar Made verhuisd. We telen hier verschillende soorten tros- en pruimtomaten en produceren 18 miljoen trossen per jaar. Dat zijn zo'n 90 miljoen losse tomaten!

Met hulp van de bloemetjes en bijtjes

De tomatenplanten worden in januari geplant, waarna ze voor drie maanden groeien. Na die drie maanden kunnen we ze oogsten. Dit doen we met zo'n 30 medewerkers. De oogst van diezelfde planten gaat door tot in december. De bloemen van de tomatenplanten worden bestoven door hommels, wat ervoor zorgt dat er uiteindelijk tomaten aan de planten komen.

De trossen van de tomaten worden handmatig geoogst en in de uiteindelijke verpakking gedaan. Het sorteren gebeurt dus al in de kas, waarbij meteen het gewicht, de kwaliteit, afwijkingen en beschadigingen gecontroleerd worden. Bij de eerste oogst zitten er altijd drie of vier tomaten aan de tros en bij de tweede oogst zes per tros, omdat de plant dan alweer gegroeid is.

Energie voor de hele buurt!

Op onze kwekerij werken we met een energievoorziening op basis van restwarmte van een elektriciteitscentrale. Hier wordt stroom geproduceerd voor huishoudens in de omgeving. En de warmte die hierbij ontstaat wordt weer gebruikt om de kassen te verwarmen. Zo gaan we duurzaam om met energie!

Tomaten telen is onze passie

Telen is van ons alle vier een enorme passie. We worden blij wanneer de zon schijnt en de groei van de tomaten daardoor goed loopt. Ook vinden we de organisatie van het bedrijf en het aansturen van personeel een leuke uitdaging. Het is ontspannend en heel divers werk!

En telen in de zon is nóg leuker
meercamp2.jpg
meercamp5.jpg
meercamp1.jpg
meercamp9.jpg
meercamp6.jpg
meercamp4.jpg
meercamp3.jpg
meercamp7.jpg