stomen

MTS C.W. van den Berg, Witlof teler

Adresgegevens

MTS C.W. van den Berg
Hartogsweg 10
8271PE IJsselmuiden

Bekijk
op kaart

Adres

MTS C.W. van den Berg
Hartogsweg 10
8271PE IJsselmuiden

Contact met de teler

MTS C.W. van den Berg

MTS C.W. van de Berg is gevestigd in IJsselmuiden. We telen op tien hectare witlof en op acht hectare diverse slasoorten: Lollo Rosso, Lollo Bionda, Eikenblad sla en Romeinse Sla. Ik Kees van den Berg ben in 1976 begonnen met mijn bedrijf. Destijds werkte ik samen met mijn vader. We teelden witlof en wat grondgewassen. In 1989 is mijn vrouw in het bedrijf komen werken. Sinds dat jaar we hebben twee vaste medewerkers in dienst (jaarrond).

Kwaliteit voorop

Wij telen markgericht, dat wil zeggen dat we continu proberen om in te spelen op wat de klant vraagt. De kwaliteit van onze producten is daarbij natuurlijk de allerbelangrijkste factor. We leveren tuinbouwkwaliteit in plaats van akkerbouwkwaliteit. Onze visie: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

Teelt

Witlof telen doen wij volgens de hydrocultuur methode. Dat wil zeggen dat we planten kweken in het water, waaraan noodzakelijk voedingstoffen zijn toegevoegd. Zo kunnen we eenvoudig en zeer nauwkeurig voedingsstoffen doseren.

De witlof kunnen we oogsten van oktober tot en met mei, de teelt van de slasoorten begint in mei en eindigt in oktober. Zo kunnen wij dus jaarrond werken.

Duurzaamheid

Vanaf 2012 verbouwen we sla op water. We zijn één van de eerste telers in Nederland die op deze manier werken. Door deze teeltwijze kunnen we een schoner product verbouwen en hoeven we minder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken. Kortom, het is een zeer duurzame manier van telen. We starten met 920 vierkante meter en verwachten op deze oppervlakte zo’n 100.000 kroppen sla per seizoen te kunnen verbouwen. Als deze manier van telen goed bevalt, zullen we ons er steeds verder in verdiepen. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel!