stomen

J.A.W. Vissers, Eikenbladsla teler

Adresgegevens

J.A.W. Vissers
Overasebaan 19
4891RG Rijsbergen

Bekijk
op kaart

Adres

J.A.W. Vissers
Overasebaan 19
4891RG Rijsbergen

Contact met de teler

J.A.W. Vissers

In het Brabantse Rijsbergen telen wij op totaal negen hectare verschillende bladgewassen, zoals andijvie, bleekselderij, Chinese kool, eikenbladsla, frisee, lollo bionda, lollo rossa, maar ook winterprei. We zijn in 1989 begonnen met drie hectare en in de loop van ruim twintig jaar gegroeid naar een gespecialiseerd bladgewassenbedrijf, met in de winter prei.

De teelt

Wij geloven in diversiteit, dus hebben we gekozen voor verschillende teelten. Door de ruime gewasrotatie in ons bedrijf beperken we ziektes in gewassen en de risico’s daarop. We telen op lichte zandgrond. De bladgewassen worden wekelijks van maart tot en met eind augustus geplant. We oogsten van mei tot november.

De prei gaat in juli de grond in, om vanaf november tot april te worden geoogst. De oogst van prei gebeurt in de wintermaanden in een verwarmde binnenruimte. Doordat het meeste werk eigen arbeid is, krijgt het product tijdens de teelt en oogst de juiste zorg en aandacht en dat de komt de kwaliteit van onze gewassen extra ten goede.

Visie

We voldoen aan de Eurepese GAP norm. Dit is een norm op het gebied van voedselveiligheid, die in 1999 is opgesteld door 26 Europese supermarkten. Met deze norm kunnen de supermarkten hun versleveranciers houden aan de voorschriften die ze hebben opgesteld op het gebied van voedselveiligheid, milieu- en natuurzorg en arbo-omstandigheden. We hechten waarde aan goede samenwerkingen met onze partners in de groenteketen en willen onze productie graag zoveel mogelijk afstemmen op de vraag van de retailers en hun klanten.

Tip

Maak eens een heerlijk lunchgerecht met eikenbladsla. Pluk de slabladeren wat kleiner. Was een courgette, verwijder de uiteinden en snij hem in plakken. Was wat tomaten en snij ze in plakken. Verhit de olie en bak hierin de plakken courgette en vervolgens de tomaten om en om lichtbruin. Klop daarna een dressing en bekleed het bord met de eikenbladsla en schik de gebakken plakken courgette en tomaat om en om op de sla. Lepel de dressing eroverheen en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Garneer met een blaadje basilicum.

Maak eens een salade van eikenbladsla!
vissers2.jpg
vissers6.jpg
vissers.jpg
vissers3.jpg
vissers8.jpg
vissers7.jpg
vissers4.jpg
vissers5.jpg