stomen

In 't Groen, Peterselie teler

Adresgegevens

In 't Groen
Baan 2
5171NC Kaatsheuvel

Bekijk
op kaart

Adres

In 't Groen
Baan 2
5171NC Kaatsheuvel

In 't Groen

Kwekerij in ’t Groen is een echt familiebedrijf en wordt gerund door Martijn in ’t Groen. Het bedrijf, onder de rook van de Efteling aan de Baan 2 in het Brabantse Kaatsheuvel, is in 1968 opgericht door Toon en Ria in ’t Groen, de ouders van Martijn. “We hebben hier een kleinschalige teeltlocatie bestaande uit 3700 vierkante meter glas en circa 7 hectare vollegrond groenteteelt. Nu eind maart staat de kas vol met éénjarige (perk)planten, waaronder geraniums en fuchsias voor de verkoop aan particulieren. Onze groenteteelt, waar we bijna het jaar rond druk mee zijn, omvat peulvruchten als tuinbonen, doperwten en capucijners alsook prei, knolvenkel, paksoi, selderij en peterselie.

Teelt

In de maanden april, mei en juni is het bij ons bloemen wat de klok slaat. In die laatste maand oogsten we ook een groot deel van de groentes, evenals de peulvruchten, met een overloop naar juli. Augustus wordt de kas (teelttechnisch) opgeruimd en de venkel ingezaaid. Eind augustus begin september oogsten we 2,5 hectare venkel. De prei en paksoi die we in juni en juli planten, oogsten we in oktober. Ik ben de tweede generatie die in ons bedrijf aan het roer staat. Maar mijn vader en moeder en een aantal overige familieleden werken nog steeds voor Kwekerij in ’t Groen. In middels haalden we overigens een certificering voor het kwaliteitsborgingsysteem GlobalG.A.P.

Visie

We kozen op ons bedrijf bewust voor kleinschaligheid. Wel heb ik plannen om de bloemenkweek uit te breiden met bijvoorbeeld in het najaar vollegrond violen. Zie het als een hobby, die ook vanuit bedrijfseconomisch perspectief interessant is. Het is echter absoluut niet de bedoeling uit te groeien tot een tuincentrum. De teelt van groenten blijft onze corebusiness.

Eerlijk en zuiver

Onze peulvruchten telen we bijna honderd procent biologisch. En ook voor de teelt van andere groentes maken we vrijwel geen gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Mijn hart ligt bij eerlijke natuurlijke producten ligt. Hoe zuiverder het product, hoe beter de smaak.”