stomen

Handelskwekerij van Rossum, Witlof teler

Adresgegevens

Handelskwekerij van Rossum
Eerste Noordboutweg 4
3257LT Ooltgensplaat

Bekijk
op kaart

Adres

Handelskwekerij van Rossum
Eerste Noordboutweg 4
3257LT Ooltgensplaat

Contact met de teler

Handelskwekerij van Rossum

Handelskwekerij van Rossum te Ooltgensplaat is sinds 1986 gespecialiseerd in de teelt van witlof. In 2007 hebben we ons bedrijf uitgebreid en zijn we verhuisd naar een nieuw bedrijfspand in Ooltgensplaat. Op dit moment werken er zo'n 20 mensen in ons bedrijf. De witlof wordt geleverd en verpakt volgens klant specifieke wensen. Onze klanten bevinden zich in binnen- en buitenland (voornamelijk Duitsland en Italië).

Naast het telen van witlof zijn we ruim 10 jaar geleden tevens gestart met het telen van tulpenbollen voor de export en binnenlandse broeierijen. Inmiddels telen wij 15 verschillende soorten en kleuren tulpen.

De teelt

Het telen van witlof kent twee fases. Het begint buiten in de volle grond, met het maken van de ruggetjes, dit zijn een soort vierkante verhoogde bergjes. In deze ruggetjes beginnen we half mei met zaaien. Dan is er in de zomer een groeiperiode en worden de zaadjes een wortel die witlofpennen worden genoemd. Tussen eind oktober en begin november worden de pennen machinaal gerooid en gaan ze naar binnen de koelcel in bij een temperatuur van -1 graden.

Daarna gaan de pennen de donkere kwekerij in. In het donker komt er opnieuw een groeipunt op de wortels. Dit is het begin van de herkenbare witlofkrop, die je in de supermarkt vindt.

Ontwikkelingen

Ons bedrijf heeft ook het GobalGap certificaat, dit betekent dat wij voldoen aan alle voedselveiligheidseisen en het milieu zo min mogelijk wordt belast.

Tip

Witlof kan niet tegen licht, bewaar witlof daarom op een koele en donkere plaats anders wordt het witlof groen. Wil je witlof tijdens het koken ook wit houden, voeg dan een druppeltje azijn of citroensap aan het water toe.

 

Onze producten