stomen

Gaudium Naturae, Witlof teler

Adresgegevens

Gaudium Naturae
Wrakkenweg 17
8313PC Rutten

Bekijk
op kaart

Adres

Gaudium Naturae
Wrakkenweg 17
8313PC Rutten

Contact met de teler

Gaudium Naturae

Rudy en Wim Verhage zijn gespecialiseerd in het telen van witlof, vanaf het zaadje tot aan de witlofkrop. Het bedrijf ligt midden tussen de velden met witlofwortels waardoor ze continu een optimale kwaliteit van het product kunnen garanderen. In het voorjaar zaaien ze de witlof buiten uit op de velden, om vervolgens in de herfst een volgroeide witlofwortel te kunnen oogsten waarmee ze binnen in de trekkerij het gehele jaar rond witlofkroppen produceren. Zo komen die dus bij jouw op je bord!

Teelt

Samen met ons team van in totaal 18 vaste medewerkers en 4 uitzendkrachten oogsten we machinaal dagelijks het hele jaar door witlofkroppen. Ons bedrijf is Global GAP gecertificeerd waardoor we met ons team continu bezig zijn om een product te produceren dat aan alle kwaliteit en voedselveiligheidseisen voldoet.

Teeltwijze

Op het bedrijf begint de drukte midden april wanneer buiten op het veld de witlofruggen klaargemaakt moeten worden, om daarna rond half mei de witlofzaadjes uit te kunnen zaaien. Het maken van de ruggen en het zaaien van de witlof gebeurt met eigen personeel en machines waardoor er zeer makkelijk het juiste tijdstip gekozen kan worden voor een optimale opkomst van de witlof zaadjes. Doordat het bedrijf midden tussen de witlof velden gevestigd is, kan er tijdens het groei seizoen optimaal ingespeeld worden op de teelt om de kwaliteit te waarborgen.

Midden oktober zijn de witlof zaadjes uitgegroeid tot witlofwortels en worden ze machinaal geoogst van het veld en gaan ze naar het bedrijf. Op het bedrijf worden de wortels machinaal gesorteerd in kuubskisten waarna ze worden opgeslagen in de koeling.

Per week worden er een vast aantal kisten uit de koeling gehaald om zo de witlofwortels te kunnen intafelen, dit intafelen gebeurt met de hand in zogenaamde trekbakken.

Nadat de trekbakken volgezet zijn met witlofwortels worden ze de forceercellen ingereden. In deze cellen worden de witlofwortels op water gezet waarna er in 21 dagen een witlofkrop bovenop de witlofwortel groeit. Om de witlofkroppen te oogsten is er op het bedrijf een geautomatiseerde oogstlijn waarbij de witlof krop van de witlof wortel gesneden, na het afsnijden van de kroppen worden ze gecontroleerd, schoongemaakt, gesorteerd op grootte en verpakt in 5kg kratjes en/of doosjes.

Visie

Doordat we samen met ons team flexibel, marktgericht en elke dag een vers verantwoord product produceren, kunnen we snel inspringen op de wensen van de klant. We vinden dit dusdanig belangrijk dat we dit dan ook in de toekomst blijven doen.

gaudium-naturae3.jpg
gaudium-naturae4.jpg
gaudium-naturae2.jpg
gaudium-naturae1.jpg
gaudium-naturae7.jpg
gaudium-naturae8.jpg
gaudium-naturae5.jpg
gaudium-naturae6.jpg
gaudium-naturae10.jpg
gaudium-naturae9.jpg

Ontdek alles over het product, de teelt en natuurlijk de lekkerste recepten op ilovewitlof!

Onze producten