stomen

Fruitteeltbedrijf C. Beerepoot, Peer teler

Adresgegevens

Fruitteeltbedrijf C. Beerepoot
Zwaagdijk 368
1686PH Zwaagdijk

Bekijk
op kaart

Adres

Fruitteeltbedrijf C. Beerepoot
Zwaagdijk 368
1686PH Zwaagdijk

Contact met de teler

Fruitteeltbedrijf C. Beerepoot

Fruitteeltbedrijf C. Beerepoot, gelegen in het Noord-Hollandse Zwaagdijk, is oorspronkelijk begonnen als veehouderij. Halverwege jaren ’60 hebben mijn ouders de overstap gemaakt naar fruit. Al jaren werk ik, Chris Beerepoot, samen met mijn ouders op het bedrijf en in 2005 heb ik het officieel overgenomen. Inmiddels hebben we een boomgaard van zo’n 17,5 hectare welke ik samen met mijn vrouw Miranda run.

Ik regel voornamelijk de dagelijkse zaken op het bedrijf en Miranda neemt het grootste gedeelte van de administratie voor haar rekening. In de winter hebben we een ZZP’er die ons komt helpen met het snoeien van de boomgaard. Daarnaast maken we voor het dunnen en oogsten gebruik van seizoenskrachten.

Teelt

De teelt van appels en peren vindt buiten plaats op onze boomgaard. Ons areaal appelbomen beslaat 7 hectare en hier telen we uitsluitend het Elstars. Van de peren telen we twee rassen, namelijk 9 hectare Conference en 1,5 hectare Doyenne du Comice.

Product

Met name de Elstar appel is bij elke consument bekend om z’n heerlijke smaak. Echter zijn er zoveel verschillende soorten appels dat we de Elstar beter zouden moeten zien als merk om hem goed van de rest te onderscheiden.

De Conference peer is een stevige handpeer met een vrij uniforme smaak. Dit betekent dat wanneer men het product meerdere keren koopt, het steeds dezelfde smaak heeft. De Conference is slechts in een relatief klein gebied van Europa te telen.

Verkoop

Onze peren worden verkocht via Northsea Pears. Dit is een cluster van zelfgestemde telers die tegen een vooraf afgesproken acceptabele prijs continu de juiste kwaliteit en kwantiteit kunnen leveren. Met dit cluster proberen we overaanbieding en prijsdalingen te voorkomen. In tegenstelling tot de peren gaan de appels rechtstreeks naar de handel.

Certificering

Met ons bedrijf zijn we sinds jaren Global Gap gecertificeerd. Dit betekent dat wij voldoen aan de eisen die door een vereniging van wereldwijde supermarktketens worden gesteld aan agrarische producten.

Tip

Bij de meeste consumenten ligt het fruit thuis in de fruitschaal, omdat men denkt dat het daar hoort. Hoewel het een leuk decoratief is voor de kamer, kun je het fruit veel beter bewaren in de koelkast. De aroma van een appel of peer komt pas echt goed vrij wanneer hij koud is. De smaak kun je dan veel beter proeven en dan is het fruit veel lekkerder. Fruit kun je vergelijken met versproducten, deze bewaar je ook altijd in de koelkast om dat kwaliteit te bewaren.