stomen

Fruitbedrijf Hoekstra, Fruitteler

Adresgegevens

Fruitbedrijf Hoekstra
Oosterringweg 24-1
8315PT Luttelgeest

Bekijk
op kaart

Adres

Fruitbedrijf Hoekstra
Oosterringweg 24-1
8315PT Luttelgeest

Contact met de teler

Fruitbedrijf Hoekstra

Jan en Joke runnen samen fruitbedrijf Hoekstra in Luttelgeest. In hun boomgaard vind je voornamelijk appelbomen, maar in het zomerseizoen kan je er ook kersen en pruimen vinden. Lees verder om meer te weten over de bijzondere boomgaard van Jan en Joke.

Van appels tot kersen

In 1985 hebben wij het fruitbedrijf overgenomen van de ouders van Jan. Wat toen een paar hectare was zijn inmiddels alweer 14 hectare geworden. We telen verschillende soorten appels maar zijn in 1995 in een klein hoekje van de boomgaard begonnen met kersen telen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot de grootste kersenboomgaard van het noorden van Nederland!

Kersen zijn een echte uitdaging!

Elke fruitsoort die we telen vergt veel inspanning maar de kersenteelt is toch de grootste uitdaging van allemaal! Kersen zijn namelijk heel gevoelig voor nachtvorst en regen. We beschermen de kersen tegen de nachtvorst door ze te beregenen voordat de bloei begint. Tijdens de bloei beschermen we de kersen door middel van vuurpotten, zodat de warmte altijd net boven de 0 graden blijft. Door regen kunnen kersen knappen. Dit voorkomen we door waterdicht folie over de boomgaard heen te plaatsen. Dankzij deze aanpassingen kunnen we elk jaar weer prachtige kersen oogsten vanaf eind juni tot eind augustus.

Natuurlijke hulpjes

Bij de teelt zetten we hommels en bijen in om de natuur een handje te helpen en zo te zorgen dat de bloemen bevrucht worden zodat er kersen of pruimen groeien. Schadelijke insecten worden ook op een natuurlijke manier bestreden. We gebruiken natuurlijke vijanden van de insecten, zoals lieveheersbeestjes en sluipwesten om de insecten tegen te gaan. Ook hebben we een nestkast in de boomgaard waar een valk in zit. Deze houdt de muizen uit de boomgaard weg. En dankzij koolmezen blijven de rupsen en slakken weg. Zo maken we optimaal gebruik van de natuur!

Verse producten aan huis

Naast het fruit maken we zelf sappen, wijnen en jam van onze oogst. Dit verkopen we in de winkel aan huis, die dagelijks vol ligt met verse producten.

Zoveel meer dan fruit!
kersen_haast_rijp.jpg
086.jpg
goudreinet_12_mei_2.jpg
elstar_27_sept_2.jpg
hoekstra-4.jpg
hoekstra-1.jpg
hoekstra-6.jpg
hoekstra-5.jpg