stomen

Fruitbedrijf B. Zevenbergen, Sweet Sensation teler

Adresgegevens

Fruitbedrijf B. Zevenbergen
Rijksstraatweg 65
3281LV Numansdorp

Bekijk
op kaart

Adres

Fruitbedrijf B. Zevenbergen
Rijksstraatweg 65
3281LV Numansdorp

Contact met de teler

Fruitbedrijf B. Zevenbergen

Fruitbedrijf B. Zevenbergen bestaat als familiebedrijf al anderhalve eeuw. Naast het verbouwen van fruit worden er ook aardappelen, tarwe, suikerbieten en uien geteeld. Bas Zevenbergen heeft het fruitbedrijf in 2004 overgenomen van zijn ouders. In zijn boomgaard van 7 hectare wordt op 6 hectare peer geteeld.

Onze teelt

Samen met mijn vrouw werk ik dagelijks op het bedrijf. We hebben geen vaste mensen in dienst en maken gebruik van plukkrachten in de oogstperiode. De hoofdrassen van de peren die we telen zijn de Conference, Sweet Sensation, Gieser Wildeman, Doyenne du Comice en de Triumphe de Vienne. De Sweet Sensation is een nieuw perenras dat vanaf 2008 pas in Nederland geplant wordt. De peer is zoet en fris, en door de rode kleur een mooie toevoeging aan het supermarkt schap.

Milieubewust

Met onze gewasbescherming maken we zoveel mogelijk gebruik van wat de natuur de bieden heeft, zoals de natuurlijke vijanden van de insecten die fruitbomen en vruchten aantasten. Zo accepteren we enige schade van oorwormen, want die zijn belangrijk voor de bestrijding van perebladvlooien en bloedluis. We beperken de vervuilende invloed op het milieu zoveel mogelijk. We beperken het gebruik van chemische middelen en stellen ons verantwoordelijk op met betrekking tot de veiligheid en gezondheid van onze werknemers en de omgeving.

Visie

We richten al onze aandacht op een zo goed mogelijke teelt. Hierbij leggen we de nadruk op evenwicht. Evenwicht tussen nuttige en plaaginsecten maar ook evenwicht in groei en vruchtbaarheid van de bomen. Zo kunnen we elk jaar weer kwaliteitsfruit oogsten en daar sturen we het hele jaar op aan. De Sweet Sensation peer mag alleen door een aantal geselecteerde telers worden geteeld.

Telertip

De peer is erg kwetsbaar, als de kwaliteit van het fruit in de supermarkt niet goed is, spreek de supermarkt daar dan op aan!

 

vo_home-product_960x720px_2-sweetsensation.jpg
vo_home-product_960x720px_1-conference-peer.jpg