stomen

B&B Fruitteelt, Pruimen teler

Adresgegevens

B&B Fruitteelt
Valburgsestraat 17
6677 PC SLIJK-EWIJK

Bekijk
op kaart

Adres

B&B Fruitteelt
Valburgsestraat 17
6677 PC SLIJK-EWIJK

Contact met de teler

B&B Fruitteelt

B&B Fruit is een jong bedrijf, maar is ontstaan uit een oude familietraditie. In 1926 werden op de boerderij in Slijk-Ewijk de eerste fruitbomen geplant. Het huidige bedrijf is pas in 2010 ontstaan en opgericht door de derde generatie van de familie Bunt: Frederik en Marinus. Die elke dag met heel veel plezier en passie hun bedrijf runnen.

Dat ons bedrijf in deze regio gevestigd is, daar hebben we maar mooi geluk mee. De grond is hier namelijk van supervruchtbare rivierklei. We telen hier behalve ons voornaamste gewas pruimen ook peren, kruisbessen kersen, bramen, rode bessen en frambozen. En dat doen we niet zomaar: we zijn één van de grootste in pruimen én kruisbessen in Nederland!

Ons bedrijf

Om jezelf uniek te noemen is misschien wat gek, maar we zijn het toch echt! Als enige bedrijf in Nederland verenigt B&B Fruit namelijk alle schakels in de pruimen-keten binnen één bedrijf. En daar zijn we best wel trots op!

Van teelt, het sorteren en verpakken tot en met de verkoop van verse producten en de verwerking ervan: we doen het allemaal. Hierdoor hebben we korte lijnen, duidelijke communicatie, (h)eerlijke én met passie geteelde en geproduceerde producten. Dat is waar het bij ons om draait. We hebben niet voor niets een naam opgebouwd als ‘de pruimenmeesters van Nederland’.

Alles voor (h)eerlijk fruit!
pruim5.jpg
pruim6.jpg
pruim2.jpg
pruim7.jpg
pruim.jpg
pruim1.jpg
pruim3.jpg
pruim4.jpg

Innovatie

Op twee van onze locaties hebben we kleine 'proeftuinen' opgezet. Hier testen we nieuwe pruimenrassen op potentie voor teelt en verkoop. We besteden namelijk veel tijd en energie aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Dit voor zowel de teelt als de verwerking van het fruit. Inmiddels hebben we een aantal innovatieve fruitproducten met als basis pruimen.

Een voorbeeld van één van onze nieuwe uitvindingen is een pruimenras met rood vruchtvlees. Na een aantal jaren testen, bekijken, beoordelen en proeven lijkt dit ras kansrijk! Inmiddels zijn er een paar honderd bomen geplant om de marktpotentie van dit nieuwe pruimenras te onderzoeken. Spannend, hè?

Oog voor natuur

Fruit telen met respect voor mens en milieu; dat vinden wij het allerbelangrijkst! Het Planet Proof keurmerk is voor ons bewijs dat dit voor B&B fruit geen loze kreet is. Als een van de weinige fruittelers in Nederland telen we steen- en zachtfruit al jaren volgens volgens Planet Proof-normen.