stomen

Duijvestijn Tomaten, Tomatenteler

Adresgegevens

Duijvestijn Tomaten
Overgauwseweg 46a
2641NG Pijnacker

Bekijk
op kaart

Adres

Duijvestijn Tomaten
Overgauwseweg 46a
2641NG Pijnacker

Contact met de teler

Duijvestijn Tomaten

Wij zijn Ted, Peter, Ronald en Remco Duijvestijn. Wij zijn vier broers en samen runnen wij Duijvestijn Tomaten in Pijnacker. In 2015 wonnen wij het 'Tomato Inspiration Award'. Daar zijn we nog steeds super trots op! Verschillende ontwikkelingen op het gebied van innovatie, duurzame productie, smaakvolle tomatenproducten, personeelsbeleid en zorg voor onze klant maakt ons meer dan 'slechts' een tomatenkwekerij.

Geschiedenis

In 1988 namen wij, de broers Ted, Peter en Ronald, het 1,5 hectare grote glastuinbouwbedrijf in Honselersdijk over van onze vader. Nadat onze broer Remco toetrad, realiseerden we in 1997 een 4,5 hectare groot bedrijf in Wateringen. In 2004 openden we een nieuw bedrijf van 10,5 hectare in Pijnacker en dit bedrijf is in de jaren daarna nog eens uitgebreid met 4 hectare.

De Teelt

Om de tomatenplanten te kunnen laten groeien hebben we voldoende water en voedingsstoffen nodig. De planten worden niet meer in de grond gepoot, maar staan op een substraat van steenwol. Hierdoor kunnen we het aanbod van water en voedingsstoffen beter controleren. Met een ondergrondse installatie kunnen we het water in en uit de grond pompen en zo de wateropslag reguleren voor verschillende seizoenen. Naast het optimaliseren van het wortelmilieu proberen we de overige factoren die bepalend zijn voor de groei van een plant te controleren: licht, temperatuur en CO2. 

Om tomaten van topkwaliteit te kunnen oogsten zijn er verschillende primaire handelingen aan het gewas nodig: planten dieven en draaien, blad snijden, planten laten zakken en lege trossen verwijderen. De geoogste tomaten worden op geautomatiseerde wijze gesorteerd en verpakt. De tomaten van onze kwekerij zijn beschikbaar van maart tot en met oktober. 

Onze kassen worden verwarmd met aardwarmte. Deze warmte wordt tevens benut voor een totaal nieuw versconcept: het drogen van tomaten. Deze unieke duurzame bereidingswijze geeft de tomaten een zachte en betere smaak. De langzame droogwijze op basis van een relatief lage temperatuur zorgt tevens voor een product dat rijk is aan vitamines. Naast de Ovengedroogde Hollandse Tomaten, worden er op ons bedrijf ook Tomenades, oftewel tapenades gemaakt.

Duurzaamheid

Op allerlei manieren proberen wij zoveel mogelijk energie te besparen. Sinds 2011 maken we gebruik van aardwarmte om de kassen op een duurzame wijze te verwarmen. Dit principe zorgt voor een enorme besparing op milieugebied, waarbij we geen gebruik meer hoeven te maken van fossiele brandstoffen en de CO2-uitstoot sterk wordt teruggedrongen. Verder beschikken we over 3 WKK’s (warmtekrachtkoppelinginstallaties). Ook begonnen we in 2013 met de ontwikkeling van een innovatieve kas van 1 hectare, de zogenoemde ID Kas®, die een enorme energiebesparing (60%) oplevert door minder waterverbruik, laagwaardige warmte en minder gewasbescherming. Dit maakt het concept bijzonder duurzaam. We beschikken over diverse certificeringen, zoals Global G.A.P., Tesco Nurture, BRC, Field to Fork en LEAF.

11.6385-gebr.duijvestijn.18.jpg
afbeelding16.jpg
11.6385-gebr.duijvestijn.26.jpg
ronde_tomaat_-_remco_en_peter_duijvestijn.jpg
11.6385-gebr.duijvestijn.14.jpg
11.6385-gebr.duijvestijn.17.jpg
11.6385-gebr.duijvestijn.12.jpg