Zuurkoolschotel met reuzenbonen en kaas
Receptinformatie
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een hoge ovenschaal (of liever een hoge ovenpot of ‘daube’) in.
Snipper de sjalotjes.
Laat de bonen uitlekken.
Snijd de vijgen in repen.
Bereiding:
Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes. Meng ze door de uitgelekte bonen en schep ze onderin de ovenpot
Haal de zuurkool los, meng de vijgen erdoor en schep ze op de bonen in de pot. Verdeel de aardappelpuree er over en strijk het glad. Meng de gratinkaas met de gemalen amandelen en dek de aardappelpuree hiermee af. Zet de pot middenin de oven en laat het gerecht door en door warm worden en goudbruin kleuren in 20 minuten.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.