stomen

Zuurkoolschotel met lamsgehakt en appel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snipper de sjalotjes.
Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd de helften in smalle partjes.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.

Bereiding:
Verhit in een braadpan de boter of margarine en bak hierin op hoog vuur het lamsgehakt rul en gaar in 5 minuten. Knijp de knoflookteen boven de pan uit, stroop de tijmblaadjes af en roer dit door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en peper.

Verwarm intussen de zuurkool al roerend in een kleine pan.

Klop de eieren los en roer bijna alles door de aardappelpuree. Schep de puree in een spuitzak met grof gekarteld mondje.

Schep de zuurkool in de ovenschaal. Verdeel het gehakt erover. Strijk een dun laagje puree uit over het gehakt. Leg er dakpansgewijs twee banen appelpartjes op. Spuit langs de rand en tussen de appelpartjes banen aardappelpuree. Kwast de appelpartjes in met het achtergehouden ei. Schuif de schotel middenin de voorverwarmde oven en laat het gerecht warm worden en bruin kleuren in 15-20 minuten.