stomen

Zuurkool uit de wok met aardappels, uien en ansjovis

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Laat de wijnzuurkool in een zeef uitlekken.

Bereiding:
Verhit een wok droog voor. Laat de boter in de wok smelten tot het bruist, schenk langs de rand 2 eetlepels olie erbij. Schep de uien in de wok en roerbak ze 1 minuut. Voeg de aardappelschijfjes toe en roerbak ze op halfhoog vuur goudbruin en gaar in 10 minuten.

Schenk de ansjovisolie in een koekenpan, verhit de olie en bak hierin de eieren zachtjes gaar en langs de rand bruin, laat de dooiers heel

Schep de zuurkool en ansjovisfilets bij de aardappels en uien in de wok en roerbak de zuurkool warm in 2 minuten. Roer de crème fraîche erbij en warm het gerecht goed door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Serveer de gebakken eieren erbij.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!