stomen

Zuringsoep met kwarteleitjes

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Snipper het uitje. Zoek de zuringblaadjes uit, trek de stelen er af. Fruit de uitjes in de boter glazig. Schep de zuring erbij en laat het slinken. Strooi er de bloem over en roer het geheel om. Schenk er de wijn bij en laat het vocht al roerend opnemen. Roer er in delen het gevogeltefond en de kookroom bij. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer. Verwarm de soep tot tegen het kookpunt aan en breng de soep op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de kwarteleitjes in 6 minuten hard. Schrik ze en pel ze. Halveer de eitjes overlangs. Knip de bieslook fijn en roer dit op het laatst bij de soep. Verdeel de soep over diepe borden, leg 3 halve kwarteleitjes in elk bord. Garneer de borden met een bieslookspriet.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge