Zuringsoep met kwarteleitjes
Receptinformatie
Snipper het uitje. Zoek de zuringblaadjes uit, trek de stelen er af. Fruit de uitjes in de boter glazig. Schep de zuring erbij en laat het slinken. Strooi er de bloem over en roer het geheel om. Schenk er de wijn bij en laat het vocht al roerend opnemen. Roer er in delen het gevogeltefond en de kookroom bij. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer. Verwarm de soep tot tegen het kookpunt aan en breng de soep op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de kwarteleitjes in 6 minuten hard. Schrik ze en pel ze. Halveer de eitjes overlangs. Knip de bieslook fijn en roer dit op het laatst bij de soep. Verdeel de soep over diepe borden, leg 3 halve kwarteleitjes in elk bord. Garneer de borden met een bieslookspriet.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.