stomen

Zuidafrikaanse bobotie met preisaus

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht

Maak de prei schoon, snijd hem in grove ringen en was deze goed. Kook de ringen prei 15-20 minuten tot ze zacht zijn. Pureer de gekookte, uitgelekte prei in de keukenmachine, in de mengbeker of met de staafmixer. Zet de puree apart. Fruit de ui en de appel in de boter. Meng dit met het vlees, brood, kerriepoeder, suiker, 1 ei, azijn, zout, peper en rozijnen. Voeg de fijngehakte amandelen toe schep om. Doe de massa in een beboterde ovenschaal. Verdeel de lauriersblaadjes eroverheen. Bak de bobotie in een voorverwarmde oven van 200 graden in 30 tot 45 minuten gaar. Klop de overgebleven twee eieren los met de melk of room, de preipuree en de koriander. Schenk dit mengsel de laatste 15 minuten over de bobotie voor deze uit de oven wordt genomen. Serveren met rijst en een chutney.

N.B. Bij gebruik van rauw gehakt is de bereidingstijd circa 75 minuten.