stomen

Zomerse witlofsalade met avocado en kip

Receptinformatie

Salade
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan, schenk het kokende water erop, breng het snel aan de kook en kook de aardappels 10 minuten voor. Stort de aardappels in een vergiet en laat ze snel afkoelen onder stromend water. Dep de aardappels droog en halveer ze.

Verhit in een braadpan of wok de olie en bak hierin de voorgekookte aardappels goudbruin en gaar in 10 minuten.

Schil intussen de grapefruits dik, zodat het wit van de schil is weggesneden. Snijd de partjes uit de vliesjes, vang daarbij vrijkomend grapefruitsap op.

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep de helften uit de schil. Snij het vruchtvlees in mooie boogjes en schep ze om met het opgevangen grapefruitsap.

Haal de blaadjes witlof los, snijd de grootste blaadjes in lange repen.

Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

Meng kort voor het serveren groenten, fruit en (warme!) aardappels, zonder de saus, op twee borden, druppel de saus erover. Maal grof nog wat zout en (gemengde) peper over de borden.