Zomerfruitsalade met citroen-yoghurtijs
Receptinformatie
Maak het ijs 's morgens of een dag van tevoren. Laat het vanille-roomijs enigszins zacht worden. Klop de slagroom lobbig en meng dit met het citroensap, de yoghurt en de poedersuiker door het ijs. Doe het ijs over in een klein metalen cake-blik en laat het in de diepvriezer opnieuw bevriezen (minimaal 3-4 uur). Ris de rode bessen en maak alle vruchten schoon. Halveer de aardbeien. Schep de vruchten in een kom heel voorzichtig om met de likeur of siroop naar keuze. Zet de kom, afgedekt, weg in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Snijdt het ijs in plakken en serveer op elk bordje 1-2 plakken ijs met de fruitsalade. Bestrooi op het laatst met poedersuiker en garneer elk bordje met een takje munt of citroenmelisse.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.