stomen

Zomerfruitsalade met citroen-yoghurtijs

Receptinformatie

Nagerecht
Meer dan 60 min

Maak het ijs 's morgens of een dag van tevoren. Laat het vanille-roomijs enigszins zacht worden. Klop de slagroom lobbig en meng dit met het citroensap, de yoghurt en de poedersuiker door het ijs. Doe het ijs over in een klein metalen cake-blik en laat het in de diepvriezer opnieuw bevriezen (minimaal 3-4 uur). Ris de rode bessen en maak alle vruchten schoon. Halveer de aardbeien. Schep de vruchten in een kom heel voorzichtig om met de likeur of siroop naar keuze. Zet de kom, afgedekt, weg in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Snijdt het ijs in plakken en serveer op elk bordje 1-2 plakken ijs met de fruitsalade. Bestrooi op het laatst met poedersuiker en garneer elk bordje met een takje munt of citroenmelisse.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!